Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Rozvoj kapacit pro výzkum a vývoj Praha, 23. listopadu 2016.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Rozvoj kapacit pro výzkum a vývoj Praha, 23. listopadu 2016."— Transkript prezentace:

1 Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Rozvoj kapacit pro výzkum a vývoj
Praha, 23. listopadu 2016

2 Základní informace k výzvě

3 Obsah semináře Základní informace k výzvě Metodický výklad výzvy
Finanční řízení Schvalovací proces + hodnoticí kritéria MS 2014+

4 Dokumentace k výzvě Výzva Příloha č. 1 – Indikátory
Příloha č. 2 – Hodnoticí kritéria Pravidla pro žadatele a příjemce – obecná část Pravidla pro žadatele a příjemce – specifická část Přehled ESF indikátorů OP VVV Seznam mezd/platů a možné postupy stanovení mezd/platů pro zaměstnance/pracovníky podílející se na realizaci projektů OP VVV Seznam obvyklých cen vybavení

5 Základní informace k výzvě
Identifikace výzvy Časové nastavení výzvy Finanční alokace Míra podpory a podmínky spolufinancování Veřejná podpora Oprávnění žadatelé a partneři Územní zaměření Udržitelnost Příjem žádostí o podporu

6 1) Identifikace výzvy Číslo výzvy v informačním systému: 02_16_028
Prioritní osa: 2 – Rozvoj vysokých škol a lidských zdrojů pro výzkum a vývoj Investiční priorita: 1 – Zlepšování kvality a účinnosti a přístupu k terciálnímu a rovnocennému vzdělávání, zejména v případě znevýhodněných skupin, aby se zvýšila účast a úrovně dosaženého vzdělání Specifický cíl – Zlepšení podmínek pro výuku spojenou s výzkumem a pro rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu a vývoje

7 1) Identifikace výzvy Druh výzvy: kolová
soutěžní typ výzvy, kde jsou projekty porovnávány mezi sebou; podporu obdrží projekty, které splní podmínky výzvy, a to v pořadí od nejlepšího podle výsledku věcného hodnocení Model hodnocení: jednokolový veškeré údaje nutné pro hodnocení jsou žadatelem předloženy v jeden okamžik v rámci jedné žádosti o podporu; následně probíhá proces schvalování projektů Typ podporovaných projektů: individuální projekt

8 2) Časové nastavení výzvy
Datum zveřejnění avíza výzvy na webu MŠMT: Datum zveřejnění výzvy : Datum vyhlášení výzvy na webu MŠMT, tj. zpřístupnění žádosti o podporu v IS KP14+: Datum zahájení příjmu žádostí o podporu:

9 2) Časové nastavení výzvy
Datum ukončení příjmu žádostí o podporu: do 14:00 Nejzazší datum pro ukončení fyzické realizace projektu: Minimální délka trvání projektu: 42 měsíců Maximální délka trvání projektu: 60 měsíců

10 3) Finanční alokace Alokace na výzvu: 660 mil. Kč
Minimální výše celkových způsobilých výdajů: 5 mil. Kč Maximální výše celkových způsobilých výdajů: 70 mil. Kč Fond: Evropský sociální fond Způsob financování: Ex-ante, v případě OSS nebo PO OSS ex-post

11 Výše 1. zálohové platby U způsobu financování ex-ante bude výše první zálohové platby maximálně 25 % celkových způsobilých výdajů projektu.

12 4) Míra podpory a podmínky spolufinancování
Jednotlivé rozpady zdrojů financování dle regionu a dle právní subjektivity žadatele/příjemce jsou uvedeny v kapitole Pravidel pro žadatele a příjemce – obecná část. Specifikace míry rozpadu mezi méně a více rozvinutými regiony jsou uvedeny v Pravidlech pro žadatele a příjemce – specifická část, kapitola

13 5) Veřejná podpora Podpořeny budou pouze projekty nezakládající veřejnou podporu ve smyslu čl. 107, odst. 1 Smlouvy o fungování Evropské unie. Žadatel/partner je povinen spolu se žádostí o podporu doložit Prohlášení o souladu projektu s pravidly veřejné podpory (viz kap Pravidel pro žadatele a příjemce – specifická část).

14 6) Oprávnění žadatelé Subjekty splňující definici organizace pro výzkum a šíření znalostí dle Rámce pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací (2014/C 198/01): organizační složky státu a příspěvkové organizace organizačních složek státu, výzkumné organizace (veřejné vysoké školy, veřejné výzkumné instituce…), soukromoprávní subjekty vykonávající veřejně prospěšnou činnost, ostatní subjekty.

15 6) Oprávnění žadatelé Sídlo žadatele musí být na území ČR.
Roční obrat organizace/společnosti žadatele musí dosahovat alespoň 30 % částky celkových způsobilých výdajů projektu uvedených v žádosti o podporu. Další podmínky oprávněnosti žadatele/partnera jsou uvedeny v kap Pravidel pro žadatele a příjemce – specifická část. Každý žadatel (= jedno IČO) je oprávněn předložit nejvýše jednu projektovou žádost.

16 6) Vymezení partnerství
Partnerství není povinně vyžadováno. Partnerství je umožněno pouze pro aktivitu f) Strategické nastavení a rozvoj popularizace výzkumu a vývoje. Podmínky partnerství jsou vymezeny platnými Pravidly pro žadatele a příjemce – obecná část.

17 6) Vymezení partnerství
Subjekty splňující definici organizace pro výzkum a šíření znalostí dle Rámce pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací (2014/C 198/01): organizační složky státu a příspěvkové organizace organizačních složek státu, výzkumné organizace (veřejné vysoké školy, veřejné výzkumné instituce…), soukromoprávní subjekty vykonávající veřejně prospěšnou činnost, ostatní subjekty,

18 6) Vymezení partnerství
Střediska volného času dle § 111 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), a dle § 4 vyhlášky č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů. Další podmínky oprávněnosti žadatele/partnera jsou uvedeny v kap Pravidel pro žadatele a příjemce – specifická část.

19 7) Územní zaměření Přípustné místo dopadu realizace je území České republiky. Přípustné místo realizace: Realizace projektu může probíhat na celém území ČR. Vybrané aktivity projektu mohou být realizovány i mimo území České republiky: v rámci aktivity a), c), e) mohou být vybrané podaktivity realizovány na území ČR i na území EU. v rámci aktivity d) mohou být vybrané podaktivity realizovány na území ČR i na území EU i mimo území EU.

20 8) Udržitelnost Udržitelnost projektu je stanovena po dobu tří let od data, kdy projekt nabyl centrální stav „Projekt finančně ukončen ze strany ŘO“. Udržitelnost projektu se vztahuje pouze na aktivitu a) Nastavení strategického řízení výzkumné organizace v souladu s podmínkami pro získání ocenění „HR Award“. Výdaje spojené s financováním udržitelnosti výstupů projektu po dobu udržitelnosti projektu jsou hrazeny z vlastních zdrojů příjemce. Udržitelnost je blíže definována v Pravidlech pro žadatele a příjemce – specifická část, kapitola

21 8) Udržitelnost Po celou dobu udržitelnosti projektu musí příjemce udržet získané ocenění „HR Award“. Součástí průběžné zprávy o udržitelnosti musí být zpráva o interním zhodnocení výzkumné organizace (Šablona 4), jejíž součástí je obnovený akční plán na následujících 36 měsíců. Dále musí být součástí průběžné zprávy o udržitelnosti, nejpozději závěrečné zprávy o udržitelnosti projektu, zpráva externího zhodnocení a kontroly na místě provedená hodnotiteli nominovanými Evropskou komisí (Šablona C), na jejímž základě dojde k obnovení udělení ocenění „HR Award“.

22 9) Žádost o podporu a její přílohy
Žádost o podporu – vyplňuje se pouze elektronicky v IS KP14+ (další část semináře MS 2014+) Povinné přílohy – uvedeny v kapitole Pravidel pro žadatele a příjemce - specifická část, vč. způsobu doložení příloh k žádosti o podporu Nepovinné přílohy Upraveno v Pravidlech pro žadatele a příjemce – obecná část, kap. 5.3.

23 9) Příjem žádostí o podporu
Žádost o podporu je přijata ŘO OP VVV prostřednictvím IS KP14+ po její finalizaci a podpisu žadatelem. Finalizaci je nutné provést do termínu uvedeného ve výzvě – do 14 hodin. Žádosti o podporu finalizované/registrované po termínu uvedeném ve výzvě nebudou přijaty do schvalovacího procesu. Rozhodujícím datem přijetí je datum podpisu žádosti v IS KP14+.

24 Kontakty Dotazy týkající se výzvy, pravidel OP VVV: Ing. Irena Havlová
tel. č.: Dotazy týkající se IS KP14+: Pro registrované uživatele se založenou žádostí do OP VVV je k dispozici na skupinové adrese v IS KP14+ v seznamu uživatelů v tabulce Adresy podpory (OPVVV_Žadatel_Technická podpora).

25 Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Rozvoj kapacit pro výzkum a vývoj Praha, 23. listopadu 2016."

Podobné prezentace


Reklamy Google