Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

poznej, co je pod čtverečky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "poznej, co je pod čtverečky"— Transkript prezentace:

1 poznej, co je pod čtverečky
Hádanky – skrývačky I. poznej, co je pod čtverečky

2 TULIPÁN

3 KOMPAS

4 MOZEK

5 UFO

6 MAMUT

7 ELEKTRICKÁ KYTARA

8 SPISOVATELKA

9 BATERKA

10 VZKAZ V LÁHVI

11 DORT

12 PELIKÁN

13 GUMÁKY

14 ZAPALOVAČ

15 DŮM

16 PRAČLOVĚK

17 MAJÁK

18 DRAK

19 SEKAČKA

20 METRONOM

21 MOST

22 Použitý zdroj obrázků

23 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Dotyková obrazovka, připojená k PC Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

24 Metodický postup Děti postupně odkrývají jednotlivé čtverce a snaží se uhádnout, co je schováno pod nimi. Mohou soutěžit ve dvou týmech – na střídačku odkrývají po jednom čtverci a bod získává ten, kdo uhodne dřív. Pro kontrolu se stačí dotknout béžového políčka v pravé části obrazovky – zobrazí se popis. Po druhém kliknutí na políčko zmizí všechny zbývající čtverce z obrázku. Očekávání a cíle Děti procvičí představivost, fantazii. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

25 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Každý modrý čtverec po dotyku zmizí, odkryje tak část obrázku. Správná odpověď se ukáže po kliknutí na béžové pole v pravé části obrazovky. Po druhém kliknutí na text zmizí všechny zbývající čtverce, které zakrývaly obrázek. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

26 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast DÍTĚ A JEHO PSYCHIKA (PSYCHOLOGICKÁ) Podoblast POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI - Tvořivost, vynalézavost, fantazie Dosažené konkretizované výstupy – vyjadřovat fantazijní představy, představit si chybějící části obrázku,… Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

27 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "poznej, co je pod čtverečky"

Podobné prezentace


Reklamy Google