Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost."— Transkript prezentace:

1 „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Harmonogram a rozpočet projektu
Zahájení realizace projektu: Ukončení realizace projektu: Celkové náklady na realizaci projektu: ,64 Kč. Přímé náklady: ,00 Kč Nepřímé náklady: ,64 Kč Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

3 Obsah a cíl projektu: Vytvoření podmínek pro prevenci sociálního vyloučení a pro sociální začleňování osob ohrožených sociálním vyloučením na území Olomouckého kraje prostřednictvím zajištění dostupnosti, kvality a kontroly služeb sociální prevence. Cílem projektu je zajistit fungování 7 druhů vybraných služeb sociální prevence na území Olomouckého kraje v souladu se zákonem č.108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění. Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 Které služby? azylové domy, domy na půl cesty, intervenční centra,
podpora samostatného bydlení, sociálně aktivizační služby pro rodiny a dětmi, sociálně terapeutické dílny sociální rehabilitace Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

5 Veřejné zakázky 63 podepsaných smluv o zajištění poskytování sociálních služeb sociální rehabilitace č. 5 - nevysoutěžena Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

6 Rozložení finančních prostředků
Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

7 Projektový tým Projektový manažer Mgr. Monika Zbožínková, OSR
Finanční manažer Ing. Naděžda Mikolášová, OSR Koordinátor sociálních služeb Mgr. Pavel Drexler, OSV Účetní Jana Pečivová, OE Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

8 Klíčová aktivita č.1 Cílem je zajistit poskytování vybraných sociálních služeb pro cílovou skupinu. Součástí této aktivity je: Příprava 7 veřejných zakázek v otevřených řízeních a výběr poskytovatelů sociálních služeb, kteří jsou zařazeny do krajské sítě (+ jednací řízení bez uveřejnění, výjimka § 18,odst. 1e zákona č. 137/2006 Sb. ). Úvodní seminář pro vybrané poskytovatele sociálních služeb a nastavení pravidel komunikace a monitorování služeb. Provádění průběžných kontrol u poskytovatelů služeb. Roční kontrola podmínek SOHZ (kontrola překompenzace). Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

9 Klíčová aktivita č.2 Evaluace sociálních služeb
Na základě výběrového řízení bude vybrán externí dodavatel, který bude provádět od 4Q/2016 do konce projektu šetření na místě u poskytovatelů sociálních služeb a bude tak provádět sebeevaluaci poskytovatelů a na konci bude vydána souhrnná závěrečná evaluační zpráva. Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

10 Evaluace služeb Povinnou součástí projektu,
Posouzení účelnost vynakládání finanční prostředků a přínos realizovaných aktivit na sociální začleňování, Podkladem evaluace budou – výstupy k monitorovacím indikátorům, kvantitativní a ekonomická data o službách, monitorovací návštěvy, výstupy finančních kontrola a kontroly efektivity. Kontrola efektivity služby Nezbytným předpokladem pro hodnocení efektivity je řádná dokumentace služby. Kontrola bude provedena min. 1 za dobu trvání zakázky a bude vstupovat do dokumentace poskytované služby. Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

11 Pravidla realizace Smlouva o zajištění poskytování sociálních služeb
Nabídka do veřejné zakázky včetně kalkulace nákladů Manuál pro publicitu OPZ Metodika sledování a vykazování monitorovacích indikátorů k projektu Služby sociální prevence v Olomouckém kraji Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

12 Informace a dokumenty k realizaci služeb v rámci projektu:
prevence-v-olomouckem-kraji-cl-3143.html Kde? Stránky Olomouckého kraje Dolní část stránky Projekty Olomouckého kraje Projekty z plánovacího období EU 2014 – 2020 Operační program Zaměstnanost Služby sociální prevence v Olomouckém kraji Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

13 Publicita Poskytovatel je povinen se řídit:
manuál pro publicitu OPZ – webové stránky projektu označit prostory poskytování služeb informačním plakátem zveřejnit informaci, že daná služba je poskytována z projektu na svých webových stránkách a udržovat je v aktuálním stavu Vzorové dokumenty webové stránky k projektu Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

14 Použití vizuální identity
Vizuální identitu je nutné dodržovat u následujících případů: povinný plakát A3 webové stránky propagační tiskoviny a předměty inzerce dokumenty určené pro veřejnost či cílové skupiny projektu na nových smlouvách s klienty Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

15 Vizuální identita Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

16 Archivace – viz smlouva
Poskytovatel je povinen uchovávat záznamy a jiné doklady související s plněním Smlouvy a realizací projektu po dobu 10 let od ukončení projektu……..počítáno od 1.1. následujícího roku. (Smlouva 8.13………přesně do ) Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

17 Faktury a monitorovací zprávy
Doručit do 10 kalendářních dnů od konce monitorovacího období. Způsob doručení v termínu – podatelna Adresa: Olomoucký kraj Odbor strategického rozvoje KÚOK Jeremenkova………. NE konkrétní osobě Datová zpráva –je možné poslat – NE k rukám (u faktur) Problémy s doručením – osobní domluva Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

18 Dokumentace služeb Vykazování údajů o poskytovaných službách
Poskytovatel vede záznamy o poskytovaných službách, zaznamenává (eviduje) poskytnuté úkony – co do obsahu a délky poskytnutí úkonu. Z poskytnuté evidence musí být patrné komu (uživatel) byl úkon poskytnut a kdo (jaký pracovník) úkon poskytl Dokumentace služby obsahuje věcné podklady pro vyplnění Smlouva o poskytování služby Monitorovací list podpořeného účastníka Záznamy o poskytování kontaktů, intervencí, ubytování, apod. Doložení informací o poskytnuté službě anonymnímu uživateli sociálních služeb Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

19 Indikátory Rozhodný okamžik pro stanovení indikátorů je nebo datum uzavření smlouvy o poskytování soc. služby (je-li uzavřena po ) do ukončení smlouvy o poskytování SS nebo do Nový uživatel služby Identifikace osoby jméno, bydliště, datum narození Věk 15 – 65 let Rozsah podpory více než 40 hodin (mimo SAS, IC) Využije-li službu opakovaně, podpory se sčítají Doložen monitorovací list účastníka Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

20 Monitorovací list účastníka
Dokládá je poskytovatel sociální služby (viz vzor) Ochrana osobních údajů – souhlas musí zajistit poskytovatel od uživatele Podklady pro vyplnění monitorovacího listu musí mít poskytovatel v evidenci služby Poskytovatel zašle elektronicky ML na projektového manažera a odborného garanta: 1. evidence do 2. a další evidence k 1. a 15. v měsíci elektronicky ORIGINÁL ML ( se 2 podpisy klienta) – doručte ve chvíli ukončení účasti osoby v projektu, nejpozději se závěrečnou MZ Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

21 Rozsah poskytované podpory – bagatelní podpora
Poskytovatel musí evidovat čas poskytované podpory (základních činností) Pro splnění podmínek bagatelní podpory je 40 hodin (hodina 60 minut) Využije-li uživatel službu opakovaně, podpory se sčítají Evidence zahrnuje jen přímou práci s klientem U pobytových služeb se započítává podpora základní činností – zajištění ubytování SYSTÉM ZÁZNAMU ROZSAHU A TYPU PODPORY POSKYTNUTÉ CÍLOVÝM SKUPINÁM PROJEKTŮ Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

22 Pojem přímá práce Přímou prací se rozumí činnosti, které bezprostředně souvisí s poskytováním sociálních služeb konkrétním klientům, zahrnují se mezi ně zejména jednání se zájemcem o službu, depistáž, jednání ve prospěch klienta za jeho účasti, přímá práce s klienty. Oproti tomu nepřímá práce souvisí s vytvořením podmínek pro poskytování služby či chod organizace např. porady, vzdělávání, supervize týmu, statistiky, účast na plánování sociálních služeb, péče o pracoviště a pracovní pomůcky, tvorba metodik, zápisy z jednání s klientem, příprava na jednání s klientem, apod. Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

23 SYSTÉM ZÁZNAMU ROZSAHU A TYPU PODPORY POSKYTNUTÉ CÍLOVÝM SKUPINÁM PROJEKTŮ
Systém IS ESF není dostupný – plán od Do doby spuštění systému – hlášení podpořených osob zasláním vyplněného MONITOROVACÍHO LISTU (1 ks originál poskytovatel vede u sebe) Následná evidence osob do systému podle data přijetí do služby ze strany Olomouckého kraje. Poskytovatel zašle elektronicky ML na projektového manažera a odborného garanta: 1. evidence do 2. a další evidence k 1. a 15. v měsíci elektronicky ORIGINÁL ML ( se 2 podpisy klienta) – doručte ve chvíli ukončení účasti osoby v projektu, nejpozději se závěrečnou MZ Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

24 Kontakt: Projektový manažer: Mgr. Monika Zbožínková
Tel.: , Web: olomouckem-kraji-cl-3143.html Projekt CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost."

Podobné prezentace


Reklamy Google