Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Peckové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Peckové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu"— Transkript prezentace:

1 Peckové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiálu
VY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_PECKOVE_OVOCE_PREZENTACE_07 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 1. Vzdělávací oblast Odborné vzdělávání Vzdělávací obor Potraviny a výživa Tematický okruh Ovoce Téma Peckové ovoce Jméno autora Bc. Jarmila Vohradníková Vytvořeno dne Metodický popis (anotace) Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint seznamující žáky se základními druhy domácího peckového ovoce, složením, použitím a způsoby jeho konzervování. Prezentaci lze uložit rovněž ve formátu PDF a poskytnout ji žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání.

2 Peckové ovoce Broskve Pochází z Číny Obr.1
Barva bílá přes oranžově žlutou až k tmavě červené Konzumují se čerstvé, konzervované, sušené Příprava dezertů a likérů

3 Peckové ovoce Meruňka Původ – Čína Dozrává v létě Obr.2
Sladká dužina s peckou uprostřed je pokryta jemnou slupkou Konzumace – čerstvé, konzervované, sušené Příprava moučníků, likérů

4 Peckové ovoce Nektarinky Hybrida meruňky a slívy
Hladká slupka a šťavnatá dužina Konzumace – čerstvé.kompoty Velké využití na přípravu moučníků, mražených krémů Obr.3

5 Peckové ovoce Švestka Obr.4 Ovoce pozdního léta nebo brzkého podzimu
Pochází z Přední Asie Dužina má pevnou konzistenci Konzumace – čerstvé, kompoty, sušené, povidla Příprava moučníků – buchty, koláče, knedlíky

6 Peckové ovoce Třešně Dělíme je na srdcovky a chrupky
Šťavnaté ovoce a velmi křehké Rychle se kazí Příprava kompotů a džemů Obr.5 Tradiční kuchyně – bublanina, koláče, ovocné knedlíky, ozdoba dortů

7 Peckové ovoce Višně Dozrávají později než třešně Snadno se kazí Obr.6
Ideální na přípravu dezertů, koláčů, dortů Připravují se z nich šťávy, sirupy, kompoty Likér - griotka

8 Peckové ovoce Blumy Obr.7 Kulaté plody červenofialové barvy
Konzumace – čerstvé, kompoty Mirabelky Malé kulaté plody žluté barvy Vysoký obsah cukrů Obr.8

9 ZDROJE www.cs.wikipedia.org
PODHAJSKÁ, Zdenka. Kuchařské suroviny a přísady. Praha: Slovart, 1996, ISBN Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

10 Použité obrázky Obr.1 TMASCHLER. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr.2 FIR0002. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr.3 SANDSTEIN. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr.4 AXMANP2. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr.5 BENJAMINT444. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

11 Obr. 6 LABUZNIK. labuznik. cz [online]. [cit. 11. 11. 2013]
Obr.6 LABUZNIK. labuznik.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr.7 GINSI. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr.8 STANISLAS PERRIN. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Peckové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu"

Podobné prezentace


Reklamy Google