Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

LÍBILA BY SE VÁM NAŠE ZEMĚ V TÉTO PODOBĚ?!

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "LÍBILA BY SE VÁM NAŠE ZEMĚ V TÉTO PODOBĚ?!"— Transkript prezentace:

1 LÍBILA BY SE VÁM NAŠE ZEMĚ V TÉTO PODOBĚ?!
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace LÍBILA BY SE VÁM NAŠE ZEMĚ V TÉTO PODOBĚ?! JE TO JEDNODUCHÉ! MŮŽEŠ POMOCI I TY!!! Autor: Mgr. Romana Martináková

2 PAPÍR PLAST SKLO CO UŽ VÍME ODPAD TŘÍDÍME A TÍM POMÁHÁME
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost CO UŽ VÍME ODPAD TŘÍDÍME A TÍM POMÁHÁME RORDĚL ODPAD NA TŘI ZÁKLADNÍ SKUPINY! PAPÍR PLAST SKLO

3 Balík nápojových kartonů připravený ke transportu a zpracování
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost A TEĎ TROCHU DŮKLADNĚJI NÁPOJOVÉ KARTONY Balík nápojových kartonů připravený ke transportu a zpracování Kousek desky vyrobený recyklací nápojových kartonů. Materiál se používá na stavbu rodinných domů.

4 KOVY A TEĎ TROCHU DŮKLADNĚJI
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály – I. Stupeň Společnost A TEĎ TROCHU DŮKLADNĚJI KOVY V HUTÍCH SE KOVOVÝ ODPAD PŘETAVÍ. ZE VZNIKLÉ HMOTY MŮŽE VZNIKNOUT OPĚT PLECHOVKA.

5 NEBEZPEČNÝ ODPAD JE OPRAVDU NEBEZPEČNÝ! NEDÁVEJ HO TAM, KAM NEPATŘÍ!!!
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace A TEĎ TROCHU DŮKLADNĚJI NEBEZPEČNÝ ODPAD NEBEZPEČNÝ ODPAD JE OPRAVDU NEBEZPEČNÝ! NEDÁVEJ HO TAM, KAM NEPATŘÍ!!!

6 BIOODPAD SE DÁVÁ DO KOMPOSTU. A KOMPOST SE POUŽÍVÁ JAKO HNOJIVO.
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost A TEĎ TROCHU DŮKLADNĚJI BIOODPAD BIOODPAD SE DÁVÁ DO KOMPOSTU. ZDE SE ROZLOŽÍ. A KOMPOST SE POUŽÍVÁ JAKO HNOJIVO.

7 plast sklo PLASTIC papír GLASS kov PAPER METAL
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost plast sklo PLASTIC papír GLASS kov PAPER METAL

8 Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace ZAJÍMAVÉ ZJISTI KOLIK kg RŮZNÉHO ODPADU, ZA ROK, VYPRODUKUJE KAŽDÝ Z NÁS! PAPÍR PLAST SKLO NÁPOJOVÝ KARTON 4 6 9 7 2 8 5 5 2 3 1 6 4 8 3 6 4 2 1 8 5 1 2 4 3 9 kg kg kg kg Jak na to? KLIKNI!

9 POUŽITÉ ZDROJE Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace POUŽITÉ ZDROJE

10 Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost
Vyškrtej v každé tabulce číslice, které najdeš víckrát. Číslice, které se vyskytly jen jednou zapiš do rámečku pod obrázkem. Tolik kg daného odpadu „vyrobí“ za rok každý z nás. Zjisti, kterého odpadu je nejvíce. Proč? ZPĚT!


Stáhnout ppt "LÍBILA BY SE VÁM NAŠE ZEMĚ V TÉTO PODOBĚ?!"

Podobné prezentace


Reklamy Google