Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0245.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0245."— Transkript prezentace:

1 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_12_B_08 Tematická oblast: Opravy podvozku Téma: Opravy ložisek a nábojů Autor: Mgr. Jaroslav Hrůza Datum vytvoření: září 2012

2 Anotace Metodický pokyn
Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky a schématy doplněných textem podporujícím výklad učitele. Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku.

3 Opravy ložisek a nábojů
Informace Na ložiscích závisí i bezpečnost silničního provozu(následky mohou být až smrtelné při neovladatelnosti vozu) Při montáži by se mělo dbát pokynů výrobce jak vozidla tak ložisek

4 Opravy ložisek a nábojů
Zásady montáže Montážní práce musí být prováděny v čistém a bezprašném prostředí Před montáží musí být přezkoušen bezchybný geometrický tvar a stav dílů souvisejících s opravou Všechny díly použité k opravě, které nebyly dodány společně s opravářskou sadou musí být přezkoušeny na svoji funkčnost

5 Opravy ložisek a nábojů
Zásady montáže Ložiska vyjmeme z obalu těsně před bezprostředním zamontováním Dbáme na to, aby se valivé ložisko a těsnící kroužek namontovalo správným směrem U otevřených valivých ložisek je důležité namazat valivá tělíska a rovněž tak je třeba namazat těsnící plochy těsnících kroužků

6 Opravy ložisek a nábojů
Zásady montáže Valivé ložisko je nutné nalisovat nářadím, doporučeným výrobcem vozidla. Je bezpodmínečně nutné mít na zřeteli, že síla musí působit vždy na plochu ložiskového kroužku, který se zalisovává.

7 Opravy ložisek a nábojů
Závady Přetížení=zvýšené namáhání působící na ložisko Špatná manipulace s dílem

8 Opravy ložisek a nábojů
Použitá literatura: J. Pošta a kol., Opravárenství a diagnostika I., Informatorium Praha 2000, ISBN s. Gscheidle a kol., Tabulky pro automechanika, ISBN , vyd. Europa-Sobotáles, Praha 2009, vyd.16, 496 s.


Stáhnout ppt "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0245."

Podobné prezentace


Reklamy Google