Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1.Diskriminace, která nás může potkat v životě

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1.Diskriminace, která nás může potkat v životě"— Transkript prezentace:

1 1.Diskriminace, která nás může potkat v životě

2 Pohlaví Většina lidí se setkává s diskriminací pohlaví např.při hledání práce, kdy se rozlišuje, že těžká práce je pro pány a sekretářky nebo zdravotní sestry jsou většinou ženy.

3 Věk S tímto problémem jsme se setkali při hledání prázdninové brigády, kdy zaměstnavatel hledá pouze brigádníky nad 18 let, i když by tuto práci zvládli studenti od 15 let.

4 Tělesně postižení Bohužel ještě pořád najdeme budovy, které nemají bezbariérový přístup nebo nedají možnost např. lidem na vozíku si přivydělat ruční prací.

5 Rasy a národnosti V rámci migrace u nás žijí občané různých ras a národností. Do ČR pronikli Vietnamci a některá města neposkytují těmto občanům pronájem prostorů na podnikání, protože jich je na našem území moc a tímto způsobem je diskriminují.

6 Jazyky Pokud neumíš anglicky nebo německy jsi pro nás nevyhovující člověk! I tuto větu můžeme slyšet při pracovním pohovoru.

7 Majetek I když žijeme v 21.století občas rozlišujeme lidi bohaté a chudé. Nejsi oblečen podle našeho gusta? Pro nás jsi nevhodný člověk do společnosti.

8 Sexuální orientace Homosexualita je dnes běžná věc, jenže jsou i lidé, kteří se na tuto skutečnost dívají skrz prsty. Například při adopci dětí. +


Stáhnout ppt "1.Diskriminace, která nás může potkat v životě"

Podobné prezentace


Reklamy Google