Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí v létě A - C

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí v létě A - C"— Transkript prezentace:

1 Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí v létě A - C
Název SŠ: SOU Uherský Brod Autor: Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí v létě A - C Název sady: Pěstování trvalek (pro 1. ročník, obor Zahradník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vzniku: Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.

2 ANOTACE Záměrem této sady výukových materiálů s názvem Pěstování trvalek a skalniček je seznámit žáky se základními druhy trvalek a skalniček, které se nejběžněji pěstují nebo se kterými se žáci budou setkávat na odborném výcviku i ve své budoucí profesi. Jednotlivé DUMy (prezentace) v této sadě popíší postupně druhy trvalek a skalniček, které jsou probírány v předmětu Květinářství na naší SŠ. Konkrétně je tato prezentace zaměřena na Trvalky kvetoucí v létě (abecedně podle latinských názvů pod písmenem A - C).

3 TRVALKY KVETOUCÍ V LÉTĚ
(A – C)

4 ACHILLEA ŘEBŘÍČEK ČELEĎ: Asteraceae hvězdnicovité PŮVOD: Evropa, Asie, Severní Amerika

5 POPIS: domácí rostlina, podle druhu výška cm, listy zpeřené nebo peřenodílné, květenstvím je chocholík, kvete v V až VIII bíle, oranžově, červeně, růžově (A. millefolium ) a žlutě (A. filipendulina)

6 NÁROKY: slunné stanoviště, lehčí, sušší půdy, silně odnožuje POUŽITÍ: na záhony, k řezu, sušení, nízké do skalek

7 ZDROJE Zdroje – literatura Zdroje – obrázky
VÍT, J. a kol. Květinářství. 3. upravené a rozšířené vydání Praha: KVĚT, 2001 ISBN UNAR L. a kol. Květinářství. 1.vyd. Praha: Státní zemědělské nakladatelství, 1989 ISBN Zdroje – obrázky „AUTOR NEUVEDEN“. all-americaselections.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. garten.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. ukamenneryby.eu [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. img.flercdn.net [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. intermountainnursery.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

8 ASTILBE ČECHRAVA ČELEĎ: Saxifragaceae lomikamenovité PŮVOD: Asie

9 POPIS: pěstují se kříženci (Astilbe x arendsii), výška 50 – 150 cm, listy dva až třikrát trojčetné, květy drobné bílé, růžové, červené, sestaveny v péřitých latách, kvete v V až VIII

10 NÁROKY: polostín až stín, půdy vlhčí, mírně kyselé, nesnáší sucho POUŽITÍ: vlhčí smíšené záhony, k řezu i rychlení

11 ZDROJE Zdroje – literatura Zdroje – obrázky
VÍT, J. a kol. Květinářství. 3. upravené a rozšířené vydání Praha: KVĚT, 2001 ISBN UNAR L. a kol. Květinářství. 1.vyd. Praha: Státní zemědělské nakladatelství, 1989 ISBN Zdroje – obrázky „AUTOR NEUVEDEN“. swallowtailgardenseeds.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. metajardin.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. upload.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. vertograd-s.ru [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. maddoxgardencenter.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

12 CAMPANULA ZVONEK ČELEĎ: Campanulaceae zvonkovité PŮVOD: Evropa

13 POPIS: 30 cm nízké skalničky (C
POPIS: 30 cm nízké skalničky (C. carpatica) až středně vysoké trvalky 100 cm (C. glomerata, C. persicifolia), jednoduché listy, květy zvonkovité modré, bílé, fialové, kvete V - VIII

14 NÁROKY: slunce až polostín, propustné půdy, nemají rády sucho POUŽITÍ: nízké do skalek a květinových zídek, vyšší na záhony, k řezu

15 ZDROJE Zdroje – literatura Zdroje – obrázky
VÍT, J. a kol. Květinářství. 3. upravené a rozšířené vydání Praha: KVĚT, 2001 ISBN UNAR L. a kol. Květinářství. 1.vyd. Praha: Státní zemědělské nakladatelství, 1989 ISBN Zdroje – obrázky „AUTOR NEUVEDEN“. newfs.s3.amazonaws.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. biolib.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. anniesannuals.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. ceskykutil.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. img.visionspictures.sodatech.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

16 CENTAUREA CHRPA ČELEĎ: Asteraceae hvězdnicovité PŮVOD: Evropa, Asie

17 POPIS: výška cm, stonky má bohatě olistěny popelavě plstnatými listy, kvete v V až VI modře, růžově, (bíle a žlutě)

18 NÁROKY: slunné stanoviště, půda propustná s dostatkem Ca POUŽITÍ: na záhony a k řezu

19 ZDROJE Zdroje – literatura Zdroje – obrázky
VÍT, J. a kol. Květinářství. 3. upravené a rozšířené vydání Praha: KVĚT, 2001 ISBN UNAR L. a kol. Květinářství. 1.vyd. Praha: Státní zemědělské nakladatelství, 1989 ISBN Zdroje – obrázky „AUTOR NEUVEDEN“. bolster.nl [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. lepage-vivaces.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. bluestoneperennials.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. img.aktualne.centrum.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. finegardening.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

20 Coreopsis grandiflora KRÁSNOOČKO VELKOKVĚTÉ
ČELEĎ: Asteraceae hvězdnicovité PŮVOD: Severní Amerika

21 POPIS: výška cm, listy vstřícné, kopinaté až jemně zpeřené rostou z přízemní růžice, úbory květů mají konce květních lístků zubaté, barva žlutá, často s tmavým středem, kvete v VI – VIII, často se pěstuje drobnokvěté i C. verticillata

22 NÁROKY: slunné stanoviště, živná humózní půda, více vytrvalé je C
NÁROKY: slunné stanoviště, živná humózní půda, více vytrvalé je C. verticillata POUŽITÍ: na záhony a k řezu

23 ZDROJE Zdroje – literatura Zdroje – obrázky
VÍT, J. a kol. Květinářství. 3. upravené a rozšířené vydání Praha: KVĚT, 2001 ISBN UNAR L. a kol. Květinářství. 1.vyd. Praha: Státní zemědělské nakladatelství, 1989 ISBN Zdroje – obrázky „AUTOR NEUVEDEN“. thetreefarm.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. biolib.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. garten.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. zelen.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: „AUTOR NEUVEDEN“. zahradnictvivejtasa.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

24 Určete názvy trvalek, které jsou na obrázcích

25 Určete názvy trvalek, které jsou na obrázcích

26 Určete názvy trvalek, které jsou na obrázcích


Stáhnout ppt "Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí v létě A - C"

Podobné prezentace


Reklamy Google