Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství"— Transkript prezentace:

1 Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství
a ekologie, Vodňany počínaje školním rokem rozšiřuje a inovuje nabídku vzdělávání

2 Nabídka studia Tato unikátní škola v rámci České republiky, ale i Evropské unie, nabízí zájemcům následující zaměření studia:  Obor Rybářství 41 – 43 – M / 01: čtyřletý studijní obor zakončený maturitou pro absolventy základních škol A) zaměření: Chov ryb B) nové zaměření: Vodní stavby v rybářství Studijní obor Vodní hospodářství a ekologie 16–01–N/02: tříletý studijní obor pro absolventy středních škol s maturitní zkouškou

3 zaměření: Chov ryb Je tradiční forma studia vyučovaná na této škole již více než 90 let. Kromě nezbytných všeobecně vzdělávacích předmětů (cizí jazyky, matematika, český jazyk, chemie, biologie atd.) studium zahrnuje odborné předměty jako jsou: obecné rybářství, rybníkářství, chov ryb v řízeném prostředí, rybářství ve volných vodách, nemoci ryb, vodní hospodářství, hydrobiologie a další. Významný podíl zaujímá výuka praxe na školním pokusnictví a v rybářských provozech.

4 zaměření: Chov ryb Absolventi nalézají uplatnění v rybářských podnicích jako rybářští technici (baštýři), líhňaři, pstruhaři, sádečtí nebo se uplatňují v navazujících činnostech – službách v rybářství, obchodní činnosti, agropodnikání apod. Řada absolventů pokračuje ve studiu na vysokých školách se specializací na rybářství a akvakulturu, zejména na Fakultě rybářství a ochrany vod Vodňany působící v rámci JCU České Budějovice nebo na Mendlově univerzitě v Brně.

5 nové zaměření: Vodní stavby v rybářství
Škola otevírá počínaje školním rokem nové zaměření studia a reaguje tak na měnící se podmínky ve vodním hospodářství a požadavky trhu práce. Všeobecné předměty budou vyučovány v obdobném rozsahu jako v předchozím zaměření. Výuka předmětů zaměřená na chov ryb bude soustředěna do předmětů aplikovaná biologie, hydrochemie, technologie chovu ryb a vodních živočichů, management rybářských revírů atd. Speciální učivo bude více technicky zaměřeno a bude zahrnovat průpravné předměty jako stavební materiály, odborné kreslení, konstrukční cvičení apod. To bude vytvářet předpoklady pro studium následujících profilujících předmětů: rybí líhně a recirkulace, okrasné nádrže, revitalizace (obnova) toků a nádrží, protipovodňová opatření, vodohospodářské stavby. Kromě zvládnutí biologické podstaty chovu ryb se budou žáci učit navrhovat a projektovat vodní stavby, včetně jejich údržby a provozu.

6 nové zaměření: Vodní stavby v rybářství
Absolventi budou nalézat uplatnění v podnicích Povodí, Zemědělské a vodohospodářské správě, orgánech státní správy, rybářských podnicích, projekčních kancelářích, ve firmách zajišťujících provoz vodních děl, včetně údržby okrasných nádrží atd. Absolventi mohou pokračovat ve studiu na FROV JCU České Budějovice, na Mendlově univerzitě v Brně, ale také na technicky zaměřených VŠ.

7 Studijní obor Vodní hospodářství a ekologie 16–01–N/02
Tříletý studijní obor pro absolventy středních škol s maturitní zkouškou v novém kabátě. Počínaje školním rokem 2011/2012 se bude vyučovat podle upraveného studijního plánu – novinkou bude možnost využívat volitelných předmětů podle zájmu studentů a zavedení kreditního systému.

8 Podmínky přijetí ke studiu
Do všech forem studia jsou studenti a studentky přijímáni na základě studijních výsledků předchozího studia bez přijímacích zkoušek. Podrobné informace najdete na Pro zájemce o tento tradiční obor nabízí škola možnost prohlídek zařízení školy.


Stáhnout ppt "Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství"

Podobné prezentace


Reklamy Google