Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy"— Transkript prezentace:

1 ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
MÝMA OČIMA ADÉLKA KUTILOVÁ  studentka sekundy STRÝČEK V USA

2 Něco o Petrovi Když bylo v České republice období komunismu, můj strýc Petr se rozhodl emigrovat do USA. Bylo to v roce Nejdříve se dostal do New Jersey, kde pracoval v obyčejné továrně, aby si vydělal na jídlo a na bydlení. Začátky pro něj musely být těžké, protože neuměl anglicky a nikoho tam neznal. Postupně si dodělal vzdělání a našel si spoustu přátel a manželku Karen. S Karen mají dceru Christinu. Dnes žije v Denveru. Do České republiky se dnes vrací, jen aby nás navštívil.

3

4 Petrova návštěva v ČR Před několika lety nás navštívil s celou rodinou. Loňské léto nás také navštívil, protože měla jeho maminka kulaté narozeniny. Bohužel přijel sám bez Karen a Christiny. Vždy když nás navštíví, tak si dává typická česká jídla. Jako například "vepřo - knedlo - zelo,, nebo svíčkovou. Pamatuji si, že když přijel se zbytkem rodiny, tak Christině svíčková nechutnala. Když u nás byl, povídali jsme si anglicky, abych se trochu procvičila. Je s ním velká zábava. Stal se z něj typický Američan a nikdo by nepoznal, že je to Čech. Jeho angličtina je výborná. Dá se říct, že už umí anglicky lépe než česky. Bylo vtipné, když zapomněl nějaké slovíčko a musel nám to popisovat, abychom to pochopili. Někdy, když jsme si povídali, tak místo ,, Ano.'' odpovídal ,, Yeah.'' Já mám jeho návštěvy ráda, je škoda, že sem nejezdí častěji. Ale jednou bych se chtěla podívat já k nim. 

5

6 Petrovo život v Americe
Petr neslaví české svátky. Zamiloval si Halloween, Den díkuvzdání a další americké svátky. Na Den díkuvzdání pořádají každý rok večeři. Karen má velkou rodinu, takže je to vždy velká oslava. Na Halloween se Petr i ostatní převlékají do kostýmů a rozdávají dětem sladkosti. Převlíkají i jejich malého psa. Letos byl za housenku a Petr byl za piráta. Vánoce slaví taky ve velkém. Vždy mají krásně vyzdobený celý dům. Všude mají punčochy, cukroví a věnce. Každý rok nám posílají přání k Vánocům a k tomu dopis. 

7

8 Tyhle prázdniny nás nenavštíví, ale další možná ano
Tyhle prázdniny nás nenavštíví, ale další možná ano. Je dobré i špatné mít příbuzné někde jinde na světě. Dobré je to v tom, že poznáváte i jinou kulturu, a špatné v tom, že je vidíte málo.


Stáhnout ppt "ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy"

Podobné prezentace


Reklamy Google