Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Typy připojení k internetu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Typy připojení k internetu"— Transkript prezentace:

1 Typy připojení k internetu

2 Komutované připojení Komutované připojení představuje pouze dočasný způsob, jak se připojit k internetu. Pomocí nějakého technického zařízení se připojíme k poskytovateli přístupu k internetu, tzv. ISP, využíváme jeho služeb (v oblasti přístupu na internet) a poté, když již síť nepotřebuje, odpojíme se.

3 Vytáčená linka Připojení pomocí vytáčené linky je nejstarší a nadále velmi, především mezi domácími uživateli, rozšířený způsob, jak vlastnit přístup k internetu. Je potřeba jen klasická, analogová telefonní linka a speciální zařízení, které po ní zabezpečí přenos dat

4 ISDN Připojení pomocí ISDN je mírným vylepšením vytáčené linky. Musíme vlastnit speciální digitální telefonní linku (případně více) ISDN. Dále je potřeba ISDN karta nebo modem, která se instaluje do počítače a propojí ho se sítí ISDN.

5 ISDN Připojení pomocí ISDN je mírným vylepšením vytáčené linky. Musíme vlastnit speciální digitální telefonní linku (případně více) ISDN. Dále je potřeba ISDN karta nebo modem, která se instaluje do počítače a propojí ho se sítí ISDN.

6 Mobilní připojení Tento druh připojení je pro uživatele, kteří potřebují být připojeni k internetu v libovolnou denní či noční dobu a především z libovolného místa v republice. Jsou ale vázáni na signál mobilní sítě, ten ale dnes pokrývá prakticky celé naše území. Pro přístup budeme potřebovat mobilní telefon podporující datové služby

7 GSM Sítě GSM podporují již od svého vzniku přenos dat. Služba je určena pro nenáročné požadavky pro připojení k internetu a pro prohlížení moderních webových stránek ji nelze rozumně použít.

8 HSCDS Spojením několika GSM kanálů vytvoříme přenosovou cestu, jejíž rychlost je násobkem jejich počtu. Jedinou společností, která tento již zastaralý způsob přenosu nabízí je Eurotel.

9 UMTS Síť UMTS je dalším stupněm vývoje sítí GSM. Výhodná z pohledu přístupu k internetu je především díky vyšším přenosovým rychlostem, které jsou rozděleny do tří kategorií podle rychlosti pohybu uživatele.

10 Pevné připojení Potřebujeme-li internet doma nebo na pracovišti prakticky stále, je tu pro nás nabídka pevného připojení. Rozdíl od komutovaného připojení je především ve způsobu platby. Platíme nejčastěji pevný měsíční poplatek, navíc pak další peníze za skutečné využití datové cesty.

11 ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line)
ADSL je v současné době nejčastěji využívaný typ DSL. Vyznačuje se asymetrickým připojením, kdy je rychlost dat směřujících k uživateli vyšší než rychlost dat od uživatele směrem do Internetu. Tato vlastnost naprosté většině uživatelů vyhovuje, protože odpovídá běžným potřebám. ADSL modem je zařízení, které je nezbytné a jiný než ADSL modem není možné použít. K počítači se připojuje buď přes USB port, nebo ve formě PCI karty. Sám o sobě nedokáže poskytovat připojení více než jednomu počítači. ADSL router je zařízení podobné modemu, které je nezbytné po připojení počítačové sítě přes ADSL, tedy dokáže poskytnout připojení více než jednomu počítači

12 Agregace Sjednáváte-li si např. službu, kde je rychlost připojení až 40 Mb/s, této rychlosti nemusíte vůbec nikdy dosáhnout. Důvodem je právě ona zmiňovaná agregace. Jde o parametr internetového připojení, který sděluje, kolik uživatelů bude v daném okamžiku sdílet vyhrazenou rychlost.


Stáhnout ppt "Typy připojení k internetu"

Podobné prezentace


Reklamy Google