Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pracovní skupina TP OP VK

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pracovní skupina TP OP VK"— Transkript prezentace:

1 Pracovní skupina TP OP VK

2 Monitorování projektů technické pomoci Ing. J. Burgetová Mgr. Š
Monitorování projektů technické pomoci Ing. J. Burgetová Mgr. Š. Philippová Mgr. J. Ševčenková Mgr. E. Buršíková

3 Program 11,00 - specifika technické pomoci - metodika monitorování, formulář MZ a vykazování výdajů 13: :45 přestávka (oběd) 13:45 - analýza vzdělávacích potřeb - diskuze - otázky a podněty k dalšímu období (formuláře, projekty,…) - možnost předání dokumentů (asistentky)

4 Specifika technické pomoci
informace - modrá složka Technická pomoc v levém sloupci nabídky - neveřejné informace – přihlášení - uživatel – technickapomoc - heslo – TPOPVK Obsah složky Příručka pro provádění TP OP VK Metodický dopis č. 3 Metodická pomůcka – popis MZ Formulář a přílohy MZ Logolinky OP VK

5 Předkládání monitorovacích zpráv
Průběžná monitorovací zpráva - realizace projektu (min. 1x za 6 měsíců) Závěrečná monitorovací zpráva - po skončení realizace projektu (společně s poslední ŽoP do 2 měsíců od ukončení projektu)

6 Předkládání monitorovacích zpráv
Forma - písemná (stejné č.j. jako má projekt) - elektronická Doplňování - 15 pracovních dnů na připomínky Schválení: písemné Vyrozumnění o schválení MZ(není ŽoP)/Avízo (je ŽoP)

7 Předkládání monitorovacích zpráv
Oprávnění k podpisu - MZ: zhotovitel/kompetentní osoba - přílohy: ŽoP a Žádost o schválení podstatných změn = statutární zástupce, pokud není pověřen někdo jiný (podklad)

8 Údaje o projektu Údaje o projektu a MZ
- číslo prioritní osy (7.5a pro TP) - příspěvek ES: 85% dotace z EU Monitorovací zpráva: průběžná, začátek a konec monitorovaného období, zaškrtnout, zda je i ŽoP datum vypracování zprávy (případně schválení změny termínu, kdy byla písemná MZ doplněná – poslední datum úpravy)

9 Klíčové aktivity Realizované KA
Období realizace = období skutečného začátku a konce realizace KA v MO Celkové náklady = celkové náklady na realizaci KA za celé trvání projektu Pokud je KA realizována v 1. MO a bude proplacena až v 2. MO – v 1. i 2. MZ informace o tom!!! Plánované KA Období realizace = období skutečného začátku realizace KA a plánovaného konce KA Dotazy?

10 Publicita Formou označování dokumentů a aktivit dle pravidel pro publicitu OP VK Povinné věty: 1) Investice do rozvoje vzdělávání 2) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. (slovo projekt lze nahradit příhodnějším slovem podle toho, o co konkrétně jde, např. analýza, studie, veřejná zakázka atd.)

11 Veřejné zakázky VŘ realizované v rámci projektu
– v MZ Zpráva o posouzení (Protokol) – ostatní dokumenty pro kontrolu na místě – smlouva s fakturací VŘ realizované - před zahájením projektu – služby dlouhodobé – opakované, realizované 6 měsíců, smluvní podmínky neměnné, cena obvyklá

12 Veřejná podpora, kontrola
- v aktuálně realizovaných projektech TP není relevantní, bude mezi přílohami k MZ (označená) Kontrola na místě - kontrola projektů TP (ne GG)

13 Změny projektu nepodstatné změny – změny adresy příjemce, statutárních zástupců apod. neprodleně (+v MZ), harmonogram předkládání MZ (žádat) - formální a věcné, rozpočtu podstatné změny – ovlivňují cíle projektu, změny v kapitole 1 (Osobní náklady), nad 15 %, MI !!!Nový formulář Žádosti o podstatnou změnu (v případě změny rozpočtu udání jednotek/j. ceny)

14 Monitorovací indikátory
Ve formuláři MZ – aktuálně prokazované v MO, uvést názvy i kódy MI, popsat zdroje dat pro ověření MI. V příloze č. 1 MI – kumulativní prokazování MI, uvést názvy i kódy MI, neuvádět MI, které v rámci předchozích MZ nebyly uznány. Dotazy?

15 B. Finanční část MZ I Tab. 12 – ŽoP a. Schválené celkové zp. náklady = dle Rozhodnutí b. Zp. výdaje prokazované v MO = veškeré zp. výdaje prokazatelné v aktuálním MO c. Zp. výdaje prokázané od zahájení realizace = veškeré výdaje za předchozí MO, bez aktuálního MO f. Požadováno v přiložené ŽoP = dle ŽoP (požadovaná částka dotace celkem, tj. po odečtení úroků)

16 B. Finanční část MZ II Tab. 14 – Úroky
Jen úroky za projekty TP (ne úroky GG) Případ: X projektů = 1 účet úroky se vykazují pouze v rámci jednoho projektu oblasti podpory 5.1 Případ: X projektů = X účtů úroky se vykazují v rámci každého projektu zvlášť Případ: X projektů = Y účtů, kde Y < X (pokud je zřízen 1 účet vždy pro jednu oblast podpory) úroky se vždy vykazují v rámci jednoho projektu za každou oblast podpory

17 B. Finanční část MZ III Tab. 15 – Příjmy projektu
Úroky jsou příjmu projektu a. Příjmy projektu v MO = aktuální příjmy b. Kumulované příjmy od zahájení realizace= příjmy za předchozí MO, bez aktuálního MO c. Snížení ŽoP v MO= snížení o aktuální příjmy, případně příjmy z minulých MO, které nebyly ještě snižovány Specifikace zdroje příjmů = úroky či jiné příjmy, v případě úroků uvést v rámci jakého projektu, resp. účtu projektu vznikly a za jaké období. Dotazy?

18 Odhad následující ŽoP - datum podle harmonogramu předkládání MZ
- částka – odhad - podpis MZ a ŽoP – oprávněná osoba

19 D. Přílohy monitorovací zprávy I
Soupiska účetních dokladů (pokud je ŽoP) pozor na kapitolu, ze které je čerpáno, datum uskutečnění výdeje neuvádějí se úroky tabulku „Evidence poplatků za vedení účtů TP a GG“ za jednotlivá období (podpis)

20 D. Přílohy monitorovací zprávy II
Kopie účetních dokladů - pokud je ŽoP, kompletní kopie ú.d. - podle pořadových čísel na soupisce řazeny faktury, stejné číslo na výpise z účtu projektu - na objednávkách musí být uvedeno „OP VK“

21 Bankovní účet I Výpis z účtu projektu: pokud je přikládána ŽoP
předložení kontinuálního výpisu za celé MO možnost výpisu prostřednictvím internetového bankovnictví (originál běžného výpisu pro kontrolu na místě) Veškeré položky na výpisech budou vždy označeny: číslem dle pořadí na soupisce účetních dokladů, oblastí podpory a případně posledním dvojčíslím projektu přiložení tabulky evidence úroků vzniklých na účtech pro projekty TP, tabulka bude podepsána

22 Bankovní účet II Předfinancování
pak je nutné v rámci MZ přiložit také výpis z účtu, ze kterého byl projekt předfinancován (v případě mezd bude výpis z účtu předmětem pouze kontroly na místě a k MZ se nepřikládá) Refundace výdajů musí proběhnout do 10 pracovních dnů od předfinancování z jiného účtu, v odůvodněných případech je možné zažádat poskytovatele o výjimku Dotazy? Předkládání projektů (účty, ukončení KA)

23 D. Přílohy monitorovací zprávy III
Přehled čerpání způsobilých výdajů - pokud je ŽoP, pozor na čerpání ze správné kapitoly Přehled čerpání způsobilých výdajů podle naplánovaného rozpočtu v benefitu (včetně členění do podkapitol) „Dosud čerpané výdaje v Kč“ = způsobilé výdaje v Kč (neschválená 1.ŽoP v 2. MZ = 0)

24 D. Přílohy monitorovací zprávy IV
Přepracovaný rozpočet projektu - pokud je ŽoP - při jakékoliv změně rozpočtu (podstatná vs. nepodstatná změna) - udávat změnu počtu jednotek/jednotkovou cenu Podpisové vzory – již zmíněny

25 Osobní náklady 1. Pracovní smlouvy
soupiska (tab.rozpis mzd.nákladů, či výpis mzd. účet.) zaměst. měsíčně potvrzení o výkonu pracovní činnosti (nahrazuje prac.v.) p.smlouva s náplní výpis z účtu – “ – + pracovní výkazy měsíčně + pracovní výkazy měsíčně, (hodnotitelé výjimka – obecná smlouva) 1. Pracovní smlouvy náplň jen OP VK = náplň kombinovaná = 2. DPČ, DPP =

26 Cestovní náhrady Tuzemské – MZ - Rozpis cestovních náhrad
(cestovní příkazy, účetní doklady – na místě) Zahraniční – MZ - Rozpis cestovních náhrad - faktury (cestovní příkazy, vyúčtování, zpráva, palubenka – na místě)

27 D. Přílohy monitorovací zprávy V
Auditorská zpráva audit: není možné průběžný audit GG hradit z Projektů technické pomoci (O41) způsobilý: závěrečný finanční audit (nad 3 mil.) konzultace k závěrečnému auditu

28 Vzdělávání Analýza vzdělávacích potřeb zaměstnanců IS
Fa HOPE (p. Šilda) – následující 3 měsíce, ½ ročně Zaslat informace Vzdělávání (ESF, OP VK, manažerské, měkké dovednosti) Březen – vyhlášení veřejné zakázky

29 Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "Pracovní skupina TP OP VK"

Podobné prezentace


Reklamy Google