Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Školství na Novém Zélandu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Školství na Novém Zélandu"— Transkript prezentace:

1 Jak vypadá? David Jenne 8.A 2015

2 Podobný systém předškolního vzdělávání jako v ČR Školky kindergartens a nurseries Velmi nenásilná a hravá forma začlenění dětí do vzdělávání kulturním Přizpůsobeno kulturním odlišnostem potřebám odlišnostem a potřebám.

3 1.- 8. rok studia; věk 5-12 let Secondary school Ve 12-13 letech - Secondary school (obdoba naší střední školy)

4 státnísoukromé alternativní výukou náboženským založením 9.-13. rok studia; věk 12- 18 let Většinou státní, také soukromé - například s alternativní výukou nebo náboženským založením Jednotný systém národního vzdělávání => osnovy a standart výuky podobný na všech školách

5 1. fáze: 9.-10. rok studia, věk 13-14 let  Studium zaměřeno na „hlavní“ předměty angličtina maorština  Jazyky angličtina nebo maorština (maorština je na NZ uznána za 2. úřední jazyk)  Sociální  Sociální (společenský) přehled  Přírodní vědymatematikatělocvik  Přírodní vědy, matematika a tělocvik.  Volitelné předměty 2. fáze: 11. rok studia, věk 15 let jazykymatematika  Povinně: jazyky a matematika - minimální úroveň znalosti  Zbytek předmětů je volitelných, většinou 5-6

6 3. fáze: 12. rok studia; věk 16 let certifikátů  Kombinace dvou certifikátů  Vysoké školy (university, Bc. studium) uznávájí oba 4. fáze: 13. rok studia; věk 17-18 let třetí úrovně  Certifikát třetí úrovně - poslední úroveň střední školy, obdoba naší maturity kritériumuniverzitu  Výsledky zkoušek - kritérium pro přijetí na univerzitu přijímací zkoušky.  Na univerzitách - přijímací zkoušky.

7 8 8 státních univerzit přírodní vědyobchodníekonomické Obory: přírodní vědy, obchodní, ekonomické i umělecké. technické inženýrstvíinformatika medicínazemědělství. Specializované obory: technické inženýrství, informatika, medicína nebo zemědělství.

8 20 polytechnik technologických institutů 20 polytechnik a technologických institutů 3. stupně Vzdělání a praxe na úrovni 3. stupně vycházející z vysokoškolského studia nižšího stupně (naše Bc.) praktické zkušenosti běžných profesních situací Důraz na praktické zkušenosti a jejich uplatnění do běžných profesních situací

9 Zemědělství, umění a design, stavební a konstrukční inženýrství, obchod, námořnictví, lesnictví, věda a technologie, mediální studia cestovní ruch hotelnictví Zemědělství, umění a design, stavební a konstrukční inženýrství, obchod, námořnictví, lesnictví, věda a technologie, mediální studia nebo cestovní ruch a hotelnictví odborníkůdaného odvětví Vyvíjeno za odborného dozoru odborníků z daného odvětví Výsledkem jsou absolventi připraveni se dobře uplatnit v zaměstnání, užiteční pro budoucího zaměstnavatele.

10 Colleges of Education Colleges of Education  Mix výuky od předškolního věku po střední školy  Přípravné studium na univerzity  trénink pro budoucí učitele Distance education Distance education  Dálková forma studia - stejná úroveň a možnosti Private training establishments Private training establishments  Akreditované nestátní (soukromé) školy - provozovatelé soukromých vysokých škol a jazykových škol (AJ)

11

12


Stáhnout ppt "Školství na Novém Zélandu"

Podobné prezentace


Reklamy Google