Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ARCHEOSKANZEN MODRÁ Vytvořila: K. V.. Velkomoravské sídliště středního Pomoraví z 9. století Nachází se nedaleko Uherského Hradiště Významný subjekt osvětlující.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ARCHEOSKANZEN MODRÁ Vytvořila: K. V.. Velkomoravské sídliště středního Pomoraví z 9. století Nachází se nedaleko Uherského Hradiště Významný subjekt osvětlující."— Transkript prezentace:

1 ARCHEOSKANZEN MODRÁ Vytvořila: K. V.

2 Velkomoravské sídliště středního Pomoraví z 9. století Nachází se nedaleko Uherského Hradiště Významný subjekt osvětlující jednu z nejvýznamnějších etap národních dějin Otevřen v roce 2004

3

4 sídliště s palisádovým opevněním, bránou a strážními věžemi repliky soudobých staveb včetně polozemnicových chat, řemeslnického okrsku a domu představujícího sídlo místního velmože, tzv. paláce základy velkomoravského kostelíka (1998-2000) sakrální areál se slovanskými modlami, políčka a ohrady pro chov tehdejších zvířat současná podoba archeoskanzenu není definitivní

5 https://www.youtube.com/watch?v=MMyQTLxsN4M

6 DĚKUJI ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "ARCHEOSKANZEN MODRÁ Vytvořila: K. V.. Velkomoravské sídliště středního Pomoraví z 9. století Nachází se nedaleko Uherského Hradiště Významný subjekt osvětlující."

Podobné prezentace


Reklamy Google