Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Předpoklady přechodu k průmyslové společnosti 18.stol. Základní škola Čelákovice VY_32_INOVACE_114_Přechod k průmyslové společnosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Předpoklady přechodu k průmyslové společnosti 18.stol. Základní škola Čelákovice VY_32_INOVACE_114_Přechod k průmyslové společnosti."— Transkript prezentace:

1

2 Předpoklady přechodu k průmyslové společnosti 18.stol. Základní škola Čelákovice VY_32_INOVACE_114_Přechod k průmyslové společnosti

3 Autor : Mgr. Eva Hronová Vytvořeno : 15.11.2011 Stupeň a typ vzdělávání : II. Stupeň – základní – 8.r. Vzdělávací oblast: Inovace Vzdělávací obor: Dějepis Téma: Předpoklady přechodu k průmyslové společnosti Anotace: seznámení se s vynálezy a změnami v 18.stol. Druh učebního materiálu : prezentace Očekávaný výstup : rozeznat osoby vynálezců, pochopit převratnost změn Předpoklady přechodu k průmyslové společnosti 18.stol.

4 Předpoklady přechodu k průmyslové společnosti – 18.stol. Výklad, zápis

5 zemědělství – přechod od trojpolního systému obdělávání polí ke střídavému díky hnojení chlévskou mrvou (hnojem) zdokonalování nářadí a mechanizmů – secí stroj, pluh nové plodiny – brambory, řepa, jeteloviny

6 průmysl – do manufaktur jsou zaváděny stroje, stávají se z nich továrny vynálezy strojů – spřádací stroj, mechanický tkalcovský stav rozvoj hornictví a hutnictví

7 nová hnací síla - pára 1780 – James Watt – zdokonalil parní stroj

8 James Watt

9

10 parní stroj

11 doba zavádění strojů do výroby = průmyslová revoluce začíná v Anglii

12 1.Čím se James Watt zasloužil o rozvoj techniky? 2.Vysvětli princip střídavého systému obdělávání polí. 3.Objasni pojem průmyslová revoluce. 4.Ve kterém průmyslu se uplatnil spřádací stroj?

13 Použité zdroje Veškeré texty jsou dílem autora prezentace.

14 Soubor:Steam engine in action.gif. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-11-08]. Dostupné z WWW:. Soubor:James Watt by Henry Howard.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-11-08]. Dostupné z WWW:. Soubor:SwanningtonEngine 01.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-11-08]. Dostupné z WWW:.


Stáhnout ppt "Předpoklady přechodu k průmyslové společnosti 18.stol. Základní škola Čelákovice VY_32_INOVACE_114_Přechod k průmyslové společnosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google