Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen: Mgr. Hana Němcová Matematika Osmý ročník víceletého gymnázia Goniometrický tvar komplexního čísla_1.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen: Mgr. Hana Němcová Matematika Osmý ročník víceletého gymnázia Goniometrický tvar komplexního čísla_1."— Transkript prezentace:

1 Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen: Mgr. Hana Němcová Matematika Osmý ročník víceletého gymnázia Goniometrický tvar komplexního čísla_1 NemM207 Říjen2013 Číslo klíčové aktivity:III/2 Anotace: Goniometrický tvar komplexního čísla,převody z algebraického tvaru komplexního čísla do goniometrického.

2 Goniometrický tvar komplexního čísla Dosadíme do algebraického tvaru a získáme goniometrický tvar komplexního čísla

3 Vzorový příklad 1: Zapište v goniometrickém tvaru komplexní číslo Sinus je kladný v prvním a druhém kvadrantu Kosinus je záporný ve druhém a třetím kvadrantu kvadrantu Hledáme úhel ve druhém kvadrantu

4 Procvičení: Zapište v goniometrickém tvaru komplexní čísla: a+bi

5 Vzorový příklad 2: Zapište v goniometrickém tvaru komplexní číslo

6 Procvičení: Zapište v goniometrickém tvaru komplexní číslo: a+bi

7 Doc. RNDr. Calda, E. Matematika pro gymnázia – Komplexní čísla. Dotisk 3. vydání. Praha: Prometheus,spol.s r. o.,2003. 134 stran. ISBN 80-7196-187-6 Petáková, J. Matematika – příprava k maturitě a k přijímacím zkouškám na vysoké školy. Dotisk 1. vydání. Praha: Prometheus,spol.s r. o.,1998. 303 stran. ISBN 80-7196-099-3 Grafy vytvořené v programu Geogebra Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech základních i středních škol. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.


Stáhnout ppt "Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen: Mgr. Hana Němcová Matematika Osmý ročník víceletého gymnázia Goniometrický tvar komplexního čísla_1."

Podobné prezentace


Reklamy Google