Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Co je to Facebook? Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně: k tvorbě sociálních sítí komunikaci mezi uživateli sdílení multimediálních.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Co je to Facebook? Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně: k tvorbě sociálních sítí komunikaci mezi uživateli sdílení multimediálních."— Transkript prezentace:

1

2 Co je to Facebook? Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně: k tvorbě sociálních sítí komunikaci mezi uživateli sdílení multimediálních dat, udržování vztahů a zábavě Se svojí miliardou aktivních uživatelů (říjen 2012) je jednou z největších společenských sítí na světě. Je plně přeložen do šedesáti osmi jazyků.

3 Typ akciová společnost Založeno Cambridge, Massachusetts (1. února 2004) Ústředí Palo Alto, Kalifornie Dublin, Irsko (mezinárodní ústředí pro Evropu, Afriku a Střední východ) Klíčoví lidé Mark Zuckerberg, zakladatel a CEO Dustin Moskovitz, spoluzakladatel Sheryl Sandbergová, COO Matt Cohler, Manažer pro strategii a obchod Chris Hughes, spoluzakladatel Hodnota $104 miliard USD Zaměstnanci 3000+ Webová stránka www.facebook.com Typ stránky sociální síť Registrace povinná Dostupné jazyky 68 jazyků včetně češtiny Spuštěno Únor 2004 Současný stav aktivní

4 statistiky Aktivních uživatelů: 1 miliarda Průměr nových uživatelů za den: 250 000 Zhlédnuté stránky: Přes 65 miliard za měsíc Vyhledávání: Přes 500 miliónů za měsíc Velikost indexu vyhledávání: 200 GB Největší země: USA, Kanada, Spojené království Pořadí v návštěvnosti všech webových aplikací na světě: 3. Fotografií: 140 miliard fotografií (denně se nahraje na Facebook 200 milionů fotografií)

5 Zakladatel Mark Zuckerberg (* 14. května 1984, Dobbs Ferry, New York, USA) je americký programátor a podnikatel. Ještě jako student na Harvardově univerzitě založil online sociální webový systém Facebook za pomoci kolegů z Harvardu: informatika Andrew McCollumna, spolubydlícího Dustina Moskovitze, Chrise Hughese a Eduarda Saverina. Nyní pracuje jako CEO Facebooku. Časopis Time jej v roce 2010 vyhlásil Osobostí roku.

6

7 Děkujeme za pozornost.

8 Zpracovali: Michal Burdikov Michal Karban Marek Štěpán Jakub Rosinský


Stáhnout ppt "Co je to Facebook? Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně: k tvorbě sociálních sítí komunikaci mezi uživateli sdílení multimediálních."

Podobné prezentace


Reklamy Google