Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STATEK HORNÍ DVORCE Pecinová Václava, Pererka Vojtěch.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STATEK HORNÍ DVORCE Pecinová Václava, Pererka Vojtěch."— Transkript prezentace:

1 STATEK HORNÍ DVORCE Pecinová Václava, Pererka Vojtěch

2 Charakteristika farmy  Statek se nachází v jižních Čechách nedaleko Jindřichova Hradce.  Hospodaří na dvou dvorech - Horní Dvorce a Palupín.  Vlastní přes 130 hektarů a chová se zde přes 300 kusů ovcí plemene Lacaune, Suffolk a Texel.  Hlavními směry výroby je produkce čerstvých a zrajících ovčích a kravských sýrů a jehněčího masa.

3 Harmonogram dne  Náš den na farmě začínal v šest hodin ve chlévě v Horních Dvorcích, kde jsme ráno zkontrolovali, zda jsou všechny ovce a jehňata v pořádku, případně jsme ošetřili narozená jehňata, doplnili jsme seno a vodu.  Poté jsme pokračovali s panem Dubovým do Palupína, kde jsem opět zkontrolovali ovce, ošetřili narozená jehňata a dohřátým mlékem jsme začali dokrmovat slabší jehňata z láhve. Poté jsme pomáhali dojit a opět dokrmovali jehňata mlékem.

4  Pokračovali jsme na oběd do Horních Dvorců, kde se zkontrolovalo stádo a doplnilo seno a voda.  Odpoledne jsme pokračovali v Palupíně, tam jsme opět dokrmili slabší jehňata, případně pomohli na dojírně (první měsíc, než se odstaví jehňata, se odpoledne dojí jen pokud je to nutné) a dělali vše, co bylo potřeba.  Večer v Horních Dvorcích jsme ošetřili jehňata a dali ovcím seno a vodu.  Některé dny jsme s panem Dubovým ještě byli pomoct večer krmit na Palupín.

5

6

7 Hodnocení  Zajímavé pro nás bylo zažít pracovat na rodinné farmě, kde se nepracuje podle pracovní doby, ale takřka 24 hodin denně.  Jak pan a paní Duboví, tak i zaměstnanci statku k nám byli velice milí. Veškeré naše prosby byly vyslyšeny i přesto že žádné v podstatě nebyly.  Po celou dobu na farmě jsme měli možnost se stravovat potravinami z farmy.  Pokud bychom měli možnost, farmu bychom rádi navštívili znovu. Pobyt zde byl velmi přínosný.


Stáhnout ppt "STATEK HORNÍ DVORCE Pecinová Václava, Pererka Vojtěch."

Podobné prezentace


Reklamy Google