Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných stavebních oborů – např. tesař, mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení, apod. Metodický pokyn: Materiál je určen k použití učitelem při výuce – pro větší názornost a atraktivnost výkladu. Materiál si klade za cíl názorně zdůraznit základní fakta k probíranému tématu.

3 Jednotlivé kovové výrobky - pokračování, skupina 5 5. Spojovací a připevňovací prostředky Patří tam: Šrouby, matice, podložky Nýty Závlačky (vkládají se do vynechaných otvorů a jejich konce se ohnou) Vruty Hřebíky (např. stavební hřebíky s plochou hlavou, stavební hřebíky se zápustnou mřížkovanou hlavou, kolářské hřebíky, čalounické hřebíky a jiné)

4 Šrouby 1- závitořezný s válcovou hlavou, 2 – zápustný s hlavou, 3 - s půlkulatou hlavou, 4 – s válcovou hlavou s vnitřním šestihranem, 5 – stavěcí se zářezem a s kuželovitým koncem, 6 – se šestihrannou hlavou se závitem k hlavě, 7 – se šestihrannou hlavou

5 Matice 1 - šestihranné nízké 2 - šestihranné 3 - podložka

6 Nýty, vruty, závlačky 1 - nýt s plochou hlavou 2 - nýt zápustný s čočkovitou hlavou 3 - nýt s půlkulatou hlavou 4 - vrut 5 - závlačka

7 Jednotlivé kovové výrobky - pokračování, skupina 6 6. Ostatní hutní výrobky Patří tam: Tažené dráty (pozinkovaný, i ostnatý Lana – pro elektrická vedení Drátěná pletiva – pro oplocení ( čtvercová nebo šestiúhelníková oka)

8 Opakování: Jaké znáte spojovací a připevňovací kovové prostředky? Popište rozdíl mezi šrouby se zápustnou, půlkulatou a válcovou hlavou. Co jsou to závlačky a jak a k čemu se používají? Jaká znáte drátěná pletiva, k čemu je drátěné pletivo určeno?

9 Použité zdroje:  L. Hamák, E. Gregorová, O. Tibitanzl – Stavební materiály II pro 2. a 3. ročník SOU, Praha, SOBOTÁLES,2003,ISBN 80-85920-95-6  K. Pendl, J. Štrop, O. Tibitanzl - Příručka pro zedníka Praha, SOBOTÁLES,1999,ISBN 80-85920-54-9  Není-li uvedeno jinak, je použitý materiál ze zdrojů autora.


Stáhnout ppt "Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u."

Podobné prezentace


Reklamy Google