Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru 37-41-M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky doplněnými textem a podporující výklad učitele. Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku. Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora.

3 E-mailová schránka - založení Chceme-li si založit e-meilovou schránku bez jakýchkoliv poplatků, musíme nejprve zvolit vhodného poskytovatele jako je například seznam.cz, nebo google.cz. S těmito poskytovateli nebudete mít větší problémy s nefunkční službou či nevyžádanou poštou. K vaši poště budete mít přístup kdekoliv pomocí internetového prohlížeče. Postup založení e-mailové schránky si ukážeme na www.seznam.cz.www.seznam.cz Klikneme na odkaz Založit nový email

4 E-mailová schránka - založení V tomto následujícím formuláři je první položkou vaše budoucí emailová adresa. Můžete použít své jméno, případně přezdívku. Důležité je, aby zvolenou emailovou adresu nepoužíval již někdo jiný. Používejte pouze malá písmena. Pokud zadáte např. karel.dvorak, ve formuláři se okamžitě objeví, že adresa už je používána. Abyste našli volnou adresu, zkoušejte různé kombinace. Následuje zadání hesla. Pro bezpečnost vaší schránky se vyvarujte jednoduchým heslům typu „9876" a podobně. Vždy je dobré vytvořit kombinaci písmen a číslic. Dostatečné heslo může být např. „pavouk153".

5 E-mailová schránka - založení Kontaktní e-mail vyplňovat nemusíte. Vyplňte ale rok narození a pohlaví. Kontrolní otázka a odpověď slouží pro případ, že byste heslo zapomněli. Zvolte takovou otázku, na kterou znáte odpověď pouze vy. Následuje opsání ověřovacího kódu z obrázku. Pokud by se vám nedařilo přečíst kód správně můžete si ho nechat přehrát, nebo využijte dalšího pokusu. Nakonec zaškrtněte políčko "Souhlasím s podmínkami použití služeb Seznam.cz" (pokud si chcete podmínky přečíst, klikněte na odkaz licenční ujednání). Registraci potvrďte tlačítkem "Založit účet". Pokud ve formuláři vznikly nějaké chyby, opravte je a znovu klikněte na tlačítko.

6 E-mailová schránka Pokud je vše v pořádku v následujícím kroku se už můžete přihlásit do vaší nové emailové schránky. Do své emailové schránky se můžete kdykoliv znovu přihlásit na adrese http://email.seznam.cz http://email.seznam.cz

7 E-mailová schránka Podobný postup naleznete také na adrese http://mail.google.comhttp://mail.google.com Kliknete na odkaz VYTVOŘIT ÚČET Pokračujete obdobným postupem jako jsme si vysvětlili na seznam.cz Můžete samozřejmě využít i další poskytovatelé této služby jako je centrum.cz, nebo tiscali.cz, atd.

8 Opakování: 1.Vyberte si některého vhodného poskytovatele. 2.Projděte celou registraci a založte si novou e-mailovou schránku. 3.Pro kontrolu zašlete e-mail na adresu ucitelx25@centrum.cz, kde do předmětu zprávy napište příjmení a třídu.ucitelx25@centrum.cz

9 Použité zdroje: Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora


Stáhnout ppt "Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google