Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Zdeněk Brabec DATUM VYTVOŘENÍ: březen 2013 NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_9. ročník VZDĚLÁVACÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Zdeněk Brabec DATUM VYTVOŘENÍ: březen 2013 NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_9. ročník VZDĚLÁVACÍ."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Zdeněk Brabec DATUM VYTVOŘENÍ: březen 2013 NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_9. ročník VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a společnost TÉMA: Peníze ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.1427

2 ANOTACE: Soubor je pomůckou k výkladu a procvičení tématu Historie peněz a Rozpočet na 2.stupni ZŠ. Na str. 4 se po kliknutí na pojem „plátno“ objeví okno s bližšími informacemi. Po kliknutí na text informace okno zmizí. Na str. 5, 6 a 7 se po kliknutí na časový údaj objeví okno s bližšími informacemi. Po kliknutí na text informace okno zmizí. Na str. 9 žáci přiřadí modré pojmy ve spodním části stránky do sféry příjmů a výdajů rodinného rozpočtu. Správnost ověří kliknutím na pojem.

3 PENÍZE

4 Ve střední Evropě se jako platidlo používaly také kousky plátna, odtud české „platit“.

5 PENÍZE Počátek ražení a používání mincí. a používání mincí. Vznik papírových peněz. První papírové bankovky bankovky v Evropě.

6 PENÍZE První česká stříbrná mince mince (Denár Boleslava I.). (Denár Boleslava I.). První papírové bankovky bankovky na našem území. na našem území.

7 PENÍZE Počátek používání šeků. šeků. Počátek moderních univerzálníchkaret.

8 PENÍZE

9 daně hypotéka úroky sociální dávky stavební spoření pojistné nákupy mzda

10 Zdroje: Kolektiv autorů, DNEŠNÍ FINANČNÍ SVĚT, TERRA-KLUB, o.p.s. v roce 2011. Ilustrace: www.office.microsoft.com Software: Microsoft PowerPoint 2010 držitel licence 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Zdeněk Brabec DATUM VYTVOŘENÍ: březen 2013 NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_9. ročník VZDĚLÁVACÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google