Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OBAL VÝROBKU Obal je u některých výrobků jejich nedílnou součástí je u některých výrobků jejich nedílnou součástí slouží především k ochraně výrobku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OBAL VÝROBKU Obal je u některých výrobků jejich nedílnou součástí je u některých výrobků jejich nedílnou součástí slouží především k ochraně výrobku."— Transkript prezentace:

1

2 OBAL VÝROBKU

3 Obal je u některých výrobků jejich nedílnou součástí je u některých výrobků jejich nedílnou součástí slouží především k ochraně výrobku a napomáhá jeho prodeji slouží především k ochraně výrobku a napomáhá jeho prodeji součástí některých obalů je etiketa - identifikuje výrobek, u potravin označuje stupeň jeho kvality součástí některých obalů je etiketa - identifikuje výrobek, u potravin označuje stupeň jeho kvality

4 musí být kvalitně provedený, poutavý svým designem a musí obsahovat všechny potřebné informace musí být kvalitně provedený, poutavý svým designem a musí obsahovat všechny potřebné informace u výrobků prodávaných v České republice musí obal obsahovat informace v češtině, a to buď přímo na obalu nebo formou přiloženého letáčku u výrobků prodávaných v České republice musí obal obsahovat informace v češtině, a to buď přímo na obalu nebo formou přiloženého letáčku

5 Druhy obalů Spotřebitelský obal Spotřebitelský obal - první dojem z výrobku, předtím - první dojem z výrobku, předtím než jej zákazník začne používat než jej zákazník začne používat nebo spotřebovávat nebo spotřebovávat Manipulační (průmyslový) obal - chrání výrobek před poškozením a umožňuje manipulaci s ním Manipulační (průmyslový) obal - chrání výrobek před poškozením a umožňuje manipulaci s ním

6

7

8 Základní funkce obalu: 1. Ochranná - ochrana výrobku proti poškození a zničení 2. Propagační - upoutání pozornosti zákazníků 3. Informační - charakteristika výrobku (informace o složení, vlastnostech, záruční době, podmínkách skladování apod.)

9 4. Rozlišovací - umožňuje rozlišit výrobek dle obalu dle obalu 5. Manipulační - dobrá uchopitelnost a snadná manipulace při skaldování a dopravě 6. Ekologická - splňuje náročné ekologické požadavky (rozložitelnost, recyklace)

10 Význam obalu pro komunikace se zákazníky neustále roste. Dříve se obal měnil v průměru jednou za 15 let. V současnosti se inovuje každé tři roky. Při uvádění nového výrobku na trh je nutné stanovit správnou koncepci obalu (základní funkce, tvar, grafické řešení, barva, použitý text i materiál)

11

12

13 Zdroje: Ing. M. Moudrý, Základy marketingu Ing. M. Moudrý, Základy marketingu http://www.solpap.cz/cs/obaly-a-krabice/obaly-a- prepravni-boxy-pro-vyrobky-s-vysokou- hmotnosti/?utm_source=Adwords&utm_medium=cpc&utm _campaign=Obaly http://www.solpap.cz/cs/obaly-a-krabice/obaly-a- prepravni-boxy-pro-vyrobky-s-vysokou- hmotnosti/?utm_source=Adwords&utm_medium=cpc&utm _campaign=Obaly http://www.lexel.cz/cs/obalovy-design/obaly-caj-rioba http://www.lexel.cz/cs/obalovy-design/obaly-caj-rioba http://www.lexel.cz/images/218.jpg http://www.lexel.cz/images/218.jpg http://www.vyvaplast.cz/produkty.php?id=4 http://www.vyvaplast.cz/produkty.php?id=4 http://www.obalia.cz/sortiment/tasky.gif http://www.obalia.cz/sortiment/tasky.gif http://static.manutangroup.com/PLU/picts/IC/803001_ne w.jpg http://static.manutangroup.com/PLU/picts/IC/803001_ne w.jpg http://www.obalroku.cz/images/archobal01/lentilky.jpg http://www.obalroku.cz/images/archobal01/lentilky.jpg http://www.lexel.cz/images/167.jpg http://www.lexel.cz/images/167.jpg


Stáhnout ppt "OBAL VÝROBKU Obal je u některých výrobků jejich nedílnou součástí je u některých výrobků jejich nedílnou součástí slouží především k ochraně výrobku."

Podobné prezentace


Reklamy Google