Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KULATÝ STŮL k budoucnosti financování zdravotnictví v ČR Ing. Ondřej Mátl, MPA, MSc. koordinátor projektu Úřad vlády ČR 11. června 2007.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KULATÝ STŮL k budoucnosti financování zdravotnictví v ČR Ing. Ondřej Mátl, MPA, MSc. koordinátor projektu Úřad vlády ČR 11. června 2007."— Transkript prezentace:

1 KULATÝ STŮL k budoucnosti financování zdravotnictví v ČR Ing. Ondřej Mátl, MPA, MSc. koordinátor projektu Úřad vlády ČR 11. června 2007

2 Proč realizovat tento projekt? Zdravotnictví se potýká s problémy a čelí zásadním výzvám : Stárnutí populace Nárůst poptávky po zdravotní péči a změna struktury nemocí Vyšší očekávání lidí a změna jejich přístupu k vlastnímu zdraví Technologický pokrok Evropská integrace Celospolečenská diskuse a dohoda o změnách systému zdravotnictví je nezbytná Populace 85 let a více Zdroj: ČSÚ (2005)

3 Co je účelem projektu? Projekt má : napomoci vzniku kultivované, věcné a pro občany srozumitelné diskuse zaměřené na vymezení dlouhodobých problémů našeho zdravotnictví poskytnout zázemí pro vytvoření variant řešení těchto problémů podpořit snahu o dosažení shody mezi všemi zainteresovanými partnery v čele s politickými stranami tak, abychom umožnili vznik dlouhodobého a široce podporovaného scénáře.

4 Kdo se bude na projektu podílet? Odborníci delegovaní politickými stranami tvořící odborný tým. Podílí se na analýzách, předkládají návrhy řešení problémových okruhů, vyjadřují se k návrhům ostatních. Reprezentanti parlamentních stran tvořící rozhodovací tým. Předkládají stanoviska svých stran k výstupům projektu, účastní se diskusí. Odborná i široká veřejnost. Zapojuje se do diskuse, vyjadřuje názory a postoje k problémovým okruhům a navrhovaným řešením. Skupina analytiků pod vedením koordinátora tvořící pracovní tým. Je servisní organizací pro všechny subjekty v projektu, zpracovává podkladové materiály.

5 Jaké budou výstupy projektu? Prvním výstupem je Přehled koncepčních materiálů ke zdravotnictví v ČR Bude následovat Zpráva o stavu, vývoji a výhledu českého zdravotnictví Přehled hlavních reformních opatření ve zdravotnictví v EU Závěrečná zpráva: varianty změn zdravotnického systému

6 Jak se zapojit do diskuse? Hlavním nástrojem budou webové stránky http://www.kulatystul.cz. Dalšími nástroji budou pak odborné semináře a sociální konference. http://www.kulatystul.cz Diskuse je otevřená všem zájemcům.


Stáhnout ppt "KULATÝ STŮL k budoucnosti financování zdravotnictví v ČR Ing. Ondřej Mátl, MPA, MSc. koordinátor projektu Úřad vlády ČR 11. června 2007."

Podobné prezentace


Reklamy Google