Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nosorožec dvourohý  Nosorožec se jeden druhému spíš vyhýbají, proto spolu ani moc „nemluví“. Samci na sebe výhr ů žn ě funí nebo frkají. Zvuky, které.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nosorožec dvourohý  Nosorožec se jeden druhému spíš vyhýbají, proto spolu ani moc „nemluví“. Samci na sebe výhr ů žn ě funí nebo frkají. Zvuky, které."— Transkript prezentace:

1

2 Nosorožec dvourohý  Nosorožec se jeden druhému spíš vyhýbají, proto spolu ani moc „nemluví“. Samci na sebe výhr ů žn ě funí nebo frkají. Zvuky, které si spolu vym ěň ují matka s mlád ě tem, bývají n ě žn ě jší, jako by se ti dva domlouvali, jakou pohádku si malí nosorožec ve č er poslechne.

3

4 Rys kanadský  Veškerou péči o mláďata obstarává samice. Svolává je kombinací nejrůznějšího mňoukání k sobě, aby se mohla věnovat jejich výchově a naučila je například lovu

5

6 Tygrbílý Tygr bílý  Když potká tygr tygra, už od první chvíle je jasné, jestli je setkání vítané. P ř átelsky nalad ě ný tygr zdraví svého druha tichým frkáním, ale když o n ě j nestojí, zlostn ě prská, mru č í nebo ř ve, aby nevítaného hosta co nejd ř íve odehnal.

7

8 Páv korunatý  Páv korunatý je proslulý hlavn ě okázalým tokem, p ř i n ě mž samec láká sami č ky nádherným pe ř ím, zvláštními tane č ky a voláním, kterým nazna č uje, že je se sebou víc než spokojen.

9

10 Gepard štíhlý  Zvukové projevy gepard ů nejsou p ř íliš č asté ani výrazné. Volání p ř ipomíná pta č í hvízdání a zvuky, které vydávají mlá ď ata, bychom lehce zam ě nili za pípání ptá č at.

11

12  Pokra č ování p ř íšt ě …

13


Stáhnout ppt "Nosorožec dvourohý  Nosorožec se jeden druhému spíš vyhýbají, proto spolu ani moc „nemluví“. Samci na sebe výhr ů žn ě funí nebo frkají. Zvuky, které."

Podobné prezentace


Reklamy Google