Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MINUTKY Z MOŘSKÝCH RYB Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, mořské ryby, před.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MINUTKY Z MOŘSKÝCH RYB Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, mořské ryby, před."— Transkript prezentace:

1 MINUTKY Z MOŘSKÝCH RYB Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, mořské ryby, před příprava Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, 412 01 Litoměřice Komenského 3, 412 01 Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 515 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 515

2 MOŘSKÉ RYBY Které mořské ryby pro přípravu minutek znáte? Losos Losos Tuňák Tuňák Žralok Žralok Platýz Platýz Mořská štika Mořská štika Mořský ďas Mořský ďas

3 KTERÁ JE TO RYBA? LososŽralok 1.http://svet-ryb.ic.cz/losos.html http://svet-ryb.ic.cz/losos.html 2. http://zivazeme.cz/atlas-paryb/zralok-cernoploutvy

4 KTERÁ JE TO RYBA? TuňákPlatýz TuňákPlatýz 4. http://www.receptyonline.cz/tunak-obecny--2233.html 5. http://www.osel.cz/index.php?clanek=2817

5 KTERÁ JE TO RYBA? Mořský ďas 6. http://rs.rybolov-norsko.cz/ulovky?druh=0&view=47

6 PŘEDPŘÍPRAVA Nevykostěné krájíme do tvaru podkovy krájíme do tvaru podkovy osolit, opepřit osolit, opepřit kořeníme, obalit v hladce mouce kořeníme, obalit v hladce mouceVykostěné pokapeme citrónovou nebo pomerančovou šťávu přidáme zelené pokapeme citrónovou nebo pomerančovou šťávu přidáme zelené ochucené oleje nebo česnek se solí ochucené oleje nebo česnek se solí BV, ČV, koření (nechat 1 odležet) BV, ČV, koření (nechat 1 odležet)

7 LOSOS NA CÍSAŘSKÝ ZPŮSOB  porce lososa protáhnuté lanýži, dušené v šampaňském víně s přísadou rybího vývaru, s přílohou na másle podušených krevet a mlíčí ze sleďů

8 ŠTIKA NA PAŘÍŽSKÝ ZPŮSOB:  štika, protáhnutá slaninou a lanýži, táhnutá v silném rybím vývaru, přelévaná kari omáčkou

9 ZDROJ:  Sedláčková, H., Nodl, L.,Řešátko,J.: Technologie přípravy pokrmů 4, Fortuna 2001, ISBN: 80-7168-788-X  Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti


Stáhnout ppt "MINUTKY Z MOŘSKÝCH RYB Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, mořské ryby, před."

Podobné prezentace


Reklamy Google