Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ Š TĚTÍ, O STROVNÍ 300 A UTOR : M GR. N IKOLA G RBAVČICOVÁ N ÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_ČJ.7.B.02_OTÁZKY ZJIŠŤOVACÍ A DOPLŇOVACÍ,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ Š TĚTÍ, O STROVNÍ 300 A UTOR : M GR. N IKOLA G RBAVČICOVÁ N ÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_ČJ.7.B.02_OTÁZKY ZJIŠŤOVACÍ A DOPLŇOVACÍ,"— Transkript prezentace:

1 N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ Š TĚTÍ, O STROVNÍ 300 A UTOR : M GR. N IKOLA G RBAVČICOVÁ N ÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_ČJ.7.B.02_OTÁZKY ZJIŠŤOVACÍ A DOPLŇOVACÍ, PŘÍPRAVA NA ZAHAJOVACÍ PRÁCI N ÁZEV : OTÁZKY ZJIŠŤOVACÍ A DOPLŇOVACÍ, PŘÍPRAVA NA ZAHAJOVACÍ PRÁCI Č ÍSLO OPERAČNÍHO PROGRAMU : CZ.1.07/1.4.00/21.1693 N ÁZEV PROJEKTU : PRIMA ŠKOLA Anotace: Materiál je určen pro žáky 7. ročníku, slouží k výkladu nového učiva a k zopakování učiva probraného Datum: 20.9. 2011 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace (Český jazyk) VY_32_INOVACE_ČJ.7.B.02-10

2 OTÁZKY DOPLŇOVACÍ A ZJIŠŤOVACÍ 1) zjišťovací ptáme se, zda obsah platí, nebo ne odpověď ano / ne Půjdeš dnes se mnou? 2) doplňovací chceme doplnit neznámou informaci Kam jdeš?  odpověď např. Domů.

3 URČI DRUHY OTÁZEK 1. Nezapomeneš na mě? 2. Kam jsi dal tu tužku? 3. Už jsi si vzpomněl? 4. Chtěla babička košíček s jahodami? 5. Kdy se zastavíš? 6. Kudy vede tahle cesta? 7. Byl to velký problém? 8. Jak to dopadlo?

4

5 Urči větné členy Myslivec zamířil v lese na toulavou lišku. Sluneční hodiny ukazovaly pravé poledne. Na třídní nástěnce visely pěkně malované obrázky. Za své vlády strávil v Anglii čtyři měsíce.

6 Urči věty hlavní a vedlejší Nepřinesla jsem úkol, protože jsem na něj zapomněla. Až to bude možné, přijď k nám. Půjdeme tam, kde se nám bude líbit. Chtěla jsem vědět, co ti o mně řekl. Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Maminka šla ráno do obchodu, abychom měli čerstvé rohlíky.

7 Doplň čárky v souvětích Dřív než maminka stačila něco říct děti již samy pracovaly. Maminka napekla koláče ale návštěva nepřijela. Kamarád poznal že jsem to nemyslel vážně. Když se mnou půjdeš bruslit budu moc ráda. Při bouřce padla stará lípa. Verunka zastavila televizi aby se mohla začít učit. Musí se učit protože to slíbila rodičům. Postavili jsem stany tam kde je nejméně komárů.

8 Urči počet vět v souvětích Chodím pomalu ulicemi a vzpomínám na doby, kdy jsem se tu procházel se svou láskou a kdy mi slibovala věčnou náklonnost. Zítra půjdeme na výstavu, kterou pořádají v městské knihovně a zastavíme se také v muzeu, abychom si prohlédli nové exponáty z našeho kraje. V některých krajích Afriky je velké sucho, lidé tam umírají hladem, ale nejvíce je mi líto bezbranných dětí, které umírají nejdříve. Říkal jsem, že tě rád poslouchám, ale nesmím.

9 Urči slovní druhy u všech slov (stačí číslicí) Kohout vstává časně zrána, když slunce vychází na oblohu. Včera byl velmi krásný den. Na koncerty se oblékáme střídmě a vkusně.

10 Urči druhy podstatných jmen: a) konkrétní a abstraktní třídní kniha, láska, zlo, myš, nenávist, motýl, trasa, vlas b) hromadná, pomnožná, látková sklo, mouka, nůžky, džíny, křoví, uhlí, stromoví, Hradčany

11 PÁDČÍSLORODVZOR ZEMĚDĚLCI VIDĚL STAROSTU ÚDOLÍM NA SÍTI

12 8. Doplň velká / malá písmena (k)---arel (č)---apek napsal hru (z)---e života hmyzu. Jeli jsme do (b)---řeclavi. Vystoupali jsme na (h)---oru (ř)---íp. Volali jsme do (k)---nihovny. Koupali jsme se v (j)---ezeře. Na (š)---umavu jsem si s sebou vzal kolo. V (i)---tálii bylo slunečno. Maminka zavolala sousedce (n)---vákové, aby odpoledne přišla k nám. Jana s (t)--- erezou bydlely v (d)---ružstevní (u)---lici u (p)---arku.

13 M ETODIKA : Nejprve vyložíme novou látku podle slidu. Pak vyvoláváme děti, aby psaly k příkladům otázek správné odpovědi. Zkoušíme dávat příklady otázek zpaměti – všechny děti prostřídáme ústně. Poté přejdeme k přípravě na zahajovací písemnou práci – děti vyplňují slidy na tabuli. Další hodinu zadáme písemné práce, které jsou přiložené k prezentaci i s řešením.


Stáhnout ppt "N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ Š TĚTÍ, O STROVNÍ 300 A UTOR : M GR. N IKOLA G RBAVČICOVÁ N ÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_ČJ.7.B.02_OTÁZKY ZJIŠŤOVACÍ A DOPLŇOVACÍ,"

Podobné prezentace


Reklamy Google