Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada05 AnotaceAbeceda.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada05 AnotaceAbeceda."— Transkript prezentace:

1 Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0771 ŠablonaIII/2 Sada05 AnotaceAbeceda Klíčová slovaAbeceda, rozdíly v anglické abecedě, hlásky, výslovnost hlásek, fonetický přepis do češtiny PředmětAnglický jazyk Autor, spoluautorJiří Černý JazykČeština/angličtina Druh učebního materiáluPrezentace, výklad Potřebné pomůckyPC, dataprojektor Druh interaktivityVýklad pomocí prezentace Stupeň a typ vzděláváníStřední škola Cílová skupina1. ročník, žáci 15 – 16 let, Automechanik (obory H) Speciální vzdělávací potřebyne Zdrojevlastní materiály SŠST Ústí nad Labem, Čelakovského 5 Abeceda 1 STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁSTŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje VY_32_INOVACE_05_081

2 Pro nás, česky mluvící a píšící osoby, bývá největší problém již základní kámen anglického jazyka. Ale nebojte se, zase tak složité to není. Posuďte sami.

3 znamená prodloužení hlásky : čteme proto jako dlouhé á

4 3 Kdepak. Tohle není normální číslo 3. tuhle “podsazenou trojku” čteme jako spojená česká písmenka d+ž, někdy nám může ve slově znít i jako “ č ” - například české slovo džbán by se tímto systémem psalo takto d 3 ba:n

5 Jistě si také všimli, že anglická abeceda postrádá naše hlásky č, ď, ch, ň, ř, š, ť, ž. Opravdu, anglicky mluvící národy uvedená písmenka v abecedě nemají uvedená, ale to neznamená, že je nevyslovjí. Pouze je umí v psaném textu vtipně nahradit kombinací většinou dvou po sobě jdoucích písmen. Například “sh” je české “ š ”.

6 Tento znak také nejsou jen dvě sražená písmenka k sobě. Toto spojení čteme jako široké é. Obrácené „e„ čteme jako hrdelní e.

7

8

9

10 Na závěrečné procvičení správně vyslovte a poté vyspelujte v anglické abecedě následující slova : STRAWBERRY GHOST JEWELLERY [ˈdʒuːəlrɪ] [stro:brɪ] [gəʊst]

11 11 STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁSTŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Použité zdroje Použitý obrazový materiál pochází z fotoarchivu autora.


Stáhnout ppt "Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada05 AnotaceAbeceda."

Podobné prezentace


Reklamy Google