Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 V mateřských školkách měly děti vždy možnost rozvíjet umělecké nadání, výtvarné nebo hudební, ale zdálo se nám, že v nich není dost sportovních možností.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " V mateřských školkách měly děti vždy možnost rozvíjet umělecké nadání, výtvarné nebo hudební, ale zdálo se nám, že v nich není dost sportovních možností."— Transkript prezentace:

1

2  V mateřských školkách měly děti vždy možnost rozvíjet umělecké nadání, výtvarné nebo hudební, ale zdálo se nám, že v nich není dost sportovních možností pro nejmenší. Proto jsme se rozhodli to změnit.

3  Projekt Atletická školka vznikl v září roku 2011, začali jsme spolupracovat s 9 MŠ. Do projektu bylo na začátku přihlášeno 100 dětí.  Ve školním roce 2012/2013 jsme se rozšířili na 18 školek, naši školku již navštěvovalo cca 200 dětí.  V letošním školním roce 2013/2014 projekt probíhá již v 33 mateřských školkách, z toho 9 školek podporuje městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz. Přihlášeno máme letos přes 600 dětí. A příští rok se toto číslo určitě zvýší.

4  Do Atletické školky se může přihlásit každé dítě, které se nebojí pohybu, má rádo děti (kolektiv) a chce se něčemu naučit.  Nevybíráme si jen ty nejlepší TALENTOVANÉ DĚTI! Cvičíme s každým a snažíme se, aby si z A tletické školky odnesl jen pozitivní dojmy.

5  MŠ Hošťálkovice  ZŠ Hošťálkovice  MŠ Těšínská  MŠ Šilheřovice  MŠ DR. E. Beneše  MŠ Ukrajinská  MŠ Oty Synka  MŠ Podéště  MŠ Šeříkova  MŠ Mozartova  ZŠ Březinova  MŠ Šponarova  ZŠ Rovniny  MŠ Vrablovec  MŠ Žilinská  MŠ Radvanice  FEMM CLUB Ostrava - Poruba  MŠ Hlučín  MŠ Proskovice  KRMELÍN SOKOL  MŠ a ZŠ KOBĚŘICE  ZŠ KLIMKOVICE  MŠ Moravské Ostravy a Přívozu Křižíkova, Blahoslavova, Lechowiczova, Dvořákova, Poděbradova, Šafaříkova, Varenská, Na jízdárně, Repinova :

6 MŠ Křižíkova MŠ Poděbradova Naše školky

7 MŠ Poděbradova MŠ Křižíkova

8  Atletická školka je vlastně taková hra na atletiku. Děti učíme základy atletiky, základy gymnastiky, klademe důraz také na rehabilitační gymnastiku (správné držení těla, zamezení vtočení noh při chůzi, běhu, koordinace pohybu…).  Jako pomůcky nám slouží dětská atletická sada KIDS ATHLETICS, která děti baví, upoutá jejich pozornost a hlavně vede ke správnému provedení daného pohybu.

9 Cvičení

10  Vést děti k radosti z pohybové aktivity, aby necvičily jen z donucení.  Zlepšit u dětí kondici a obratnost a to formou her.  Rozvíjet cviky všeobecně, nikoliv úzkou specializaci.  Snažit se, aby děti nastoupily do školy pohybově vybavené a netrpěly kvůli své případné neobratnosti.  Otevřít dětem cestu do sportovního života.

11 Závody Součástí Atletické školky nejsou pouze tréninky, ale také závody. Letos jsme pro děti z mateřských škol připravili 5 závodů společně s Čokoládovou tretrou. 18:00), Prezentace:

12  vybudovat u dětí radost z pohybu, motivovat děti k pohybu, zlepšit u dětí kondici, obratnost, upevnit svá dětská přátelství a další pozitiva

13 Děkujeme za pozornost !!!


Stáhnout ppt " V mateřských školkách měly děti vždy možnost rozvíjet umělecké nadání, výtvarné nebo hudební, ale zdálo se nám, že v nich není dost sportovních možností."

Podobné prezentace


Reklamy Google