Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Umístění Věznice Nové Sedlo V současné době realizuje Vězeňská služba ČR ve Věznici Nové Sedlo projekt, který je financován z EHP a Norských fondů 2009.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Umístění Věznice Nové Sedlo V současné době realizuje Vězeňská služba ČR ve Věznici Nové Sedlo projekt, který je financován z EHP a Norských fondů 2009."— Transkript prezentace:

1

2 Umístění Věznice Nové Sedlo

3 V současné době realizuje Vězeňská služba ČR ve Věznici Nové Sedlo projekt, který je financován z EHP a Norských fondů 2009 - 2014

4 Předmětem záměru je rekonstrukce rozestavěného objektu kotelny, která se nachází ve výrobní zóně areálu Věznice Nové Sedlo. Záměrem je vybudovat centrum teoretické a praktické přípravy v oboru dřevovýroba a údržba veřejné zeleně pro vzdělávání odsouzených v dělnických profesích.

5 Tvrdá část PDP 4 V 1.NP bude vybudována technická místnost, sklad pro uložení materiálu a nářadí, denní místnost pro odsouzené, místnost pro vyučující a dozor, truhlářská dílna dřevovýroby, dílna údržby veřejné zeleně (přípravna rostlinné výsadby) a učebna pro teoretickou výuku odsouzených. Tyto místnosti budou propojeny spojovací chodbou, která bude příčně procházet celým objektem. Dále v 1.NP vznikne vstupní hala, WC pro odsouzené, WC pro vyučující a dozor, úklidová místnost a schodiště do 2.NP.

6

7 Vestavbou do stávajícího nedostavěného objektu kotelny vznikne v 1/3 objektu vestavba 2.NP. Přístup bude zajištěn prostřednictvím schodiště. V 2.NP bude vybudována učebna pro teoretickou výuku odsouzených, zázemí pro pedagogy (kabinet), WC pro odsouzené, WC pro dozor a vyučující, úklidová místnost, spojovací chodba a lodžie.

8 V celém objektu budou vyměněna původní okna za nová plastová. Do vzniklých prostor bude provedena nová skladba podlah s krytinou PVC v kancelářích, učebnách a keramickou dlažbou na chodbách a sociálních zařízeních, betonová podlaha v dílnách a ve skladu. Stávající omítky budou opraveny a celý objekt bude vymalován. Celý objekt bude zateplen kompletním zateplovacím systémem s fasádním nátěrem. Při realizaci akce bude postavena nová dvouplášťová střecha a v celém objektu položeny nové rozvody vody, kanalizace, topení, vzduchotechniky a elektroinstalace včetně slaboproudu.

9 Měkká část PDP 4 Objekt bude určen pro organizaci kurzů „truhlářské práce” a „údržba veřejné zeleně”. Cílem těchto kurzů organizovaných v uvedeném objektu bude zejména připravit odsouzené k úspěšnějšímu návratu do společnosti, snížit opakování jejich trestné činnosti a zvýšit jejich šance uplatnit se na trhu práce. Kurzy jsou určené pro odsouzené se základním nebo neúplným vzděláním.

10

11 Do současné doby úspěšně absolvovalo kurzy,,truhlářské práce a údržba veřejné zeleně“ 20 odsouzených. Z tohoto počtu odsouzených je již 7 pracovně zařazeno u jiných podnikatelských subjektů. V současné době se dokončuje II. kurz,, Údržby veřejné zeleně“, který absolvuje 10 odsouzených ze specializovaného oddělení.

12

13 Od 2.11.2016 bude realizován II. kurz,,truhlářské práce“ který je zároveň i poslední v našem projektu.

14

15 V rámci Norských fondů provádíme i pracovní aktivity v hospodářské části věznice. Do dnešního dne provádělo pracovní aktivity 48 odsouzených a 14 odsouzených stále ještě aktivity provádí.

16 Shrnutím lze konstatovat, že indikátory PDP 4 jsou zatím z velké části splněny, protože do kurzů již bylo zařazeno 30 odsouzených z celkového plánovaného počtu 40. Do zaměstnání nebo pracovních aktivit mělo být zařazeno dle indikátoru 60 odsouzených, ale již dnes se nám podařilo daný indikátor překonat 69 odsouzenými.

17 Výsledky měkké části – praktické výuky kurzů,,údržba veřejné zeleně a truhlářské práce“.

18

19

20

21

22 Realizace tvrdé části projektu

23

24

25


Stáhnout ppt "Umístění Věznice Nové Sedlo V současné době realizuje Vězeňská služba ČR ve Věznici Nové Sedlo projekt, který je financován z EHP a Norských fondů 2009."

Podobné prezentace


Reklamy Google