Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Výpočty s odmocninami.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Výpočty s odmocninami."— Transkript prezentace:

1 Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Výpočty s odmocninami

2 Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Umíme už určovat odmocniny Pořadí operací závorky mocniny, odmocniny násobení, dělení S čím nepracuji, to opisuji!!! sčítání, odčítání

3 Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Řešené výpočty s odmocninami

4 S = a 2 484 = a 2 a = 22 m Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Řešená slovní úloha Čtvercová zahrada má výměru 484 m 2. Kolik m pletiva je třeba na její oplocení? o = ? S = 484 m 2 o = 4. a o = 4. 22 o = 88 m Na oplocení zahrady je třeba 88 m pletiva.

5 Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Procvičování Čtvercový pozemek má výměru 210 m 2. Urči jeho obvod. Čtverec o straně 15 cm zvětšíme o 6 cm. Vypočti obsah a obvod původního a zvětšeného čtverce.

6 Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Náročnější úloha (pro šikovné) Podlaha chodby o rozměrech 4 m a 2,2 m se má pokrýt čtvercovými dlaždicemi o straně 30 m. Kolik dlaždic je třeba koupit? Počítej s 15% ztrátami.

7 Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika slovní úloha = word problem odpověď = answer provést výpočet = make a calculation druhá odmocnina = square root výsledek = result dlaždice = floor tile druhá mocnina = second power vzorec = formula

8 Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Test Výpočty prováděj zpaměti (pozor na správný zápis): Výměra zahrady se zvýšila z původních 200 m 2 na 250 m 2. O kolik se prodlouží její plot? Použij kalkulačku.

9 Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Použité zdroje: http://office.microsoft.com/cs-cz/images/??Origin=EC790014051029&CTT=6&ver=12&app=winword.exe


Stáhnout ppt "Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Výpočty s odmocninami."

Podobné prezentace


Reklamy Google