Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU_62_A_sada 2_19_M_Vkladní knížka_Duch Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Duchová Renáta Anotace Prezentace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU_62_A_sada 2_19_M_Vkladní knížka_Duch Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Duchová Renáta Anotace Prezentace."— Transkript prezentace:

1 EU_62_A_sada 2_19_M_Vkladní knížka_Duch Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Duchová Renáta Anotace Prezentace slouží k seznámení s pojmem vkladní knížka a s jeho praktickým využitím Vzdělávací oblast Matematika a její aplikace Předmět Matematika/Finanční gramotnost Tematická oblast/téma Finanční produkty/Finanční trh Výsledky vzdělávání -schopen s pomocí učitele sestavit osobní finanční plán - zvládat objasnění pojmů úspora a půjčka Klíčová slovaVkladní knížka, úrok, výhody a nevýhody vkladní knížky, využití vkladní knížky Druh učebního materiálu PPT prezentace Typ vzdělávání Střední vzdělávání, 1. ročník Praktické školy dvouleté Ověřeno Datum: 18. 4. 2013 Třída: I. PRŠ 2 Zdroj [ online]. [11-4-2013]. Dostupné z URL:

2 Je to finanční produkt k ukládání peněz v hotovosti za účelem jejich navýšení.

3 Vkladní knížka Je to nejstarší forma spoření. Vkladní knížky: - s výpovědní lhůtou - bez výpovědní lhůty Úrokové sazby jsou velmi nízké. Vkladní knížky se v současné době využívají méně často.

4 - výše roční úrokové sazby - sjednaná doba uložení

5 - bez sjednání výpovědní lhůty jsou peníze ihned k dispozici

6 - nízké úrokové sazby – nízký výnos - nedostupnost peněz během výpovědní lhůty - - ztráta času při operacích s hotovostními penězi

7 1.Jak vybíráme peníze z vkladní knížky? 2.Kdo tento produkt nejčastěji využívá? 3.Proč už nejsou tak často využívány?

8 Babička Nováková si každý měsíc ukládá na vkladní knížku 1000 Kč. Výpovědní lhůtu sjednanou nemá. Roční úroková míra je 0,2%. Kolik bude mít na vkladní knížce za rok a kolik je z toho její výnos? 1000. 12 = 12000 Kč – vlastní vklad 120. 0,2% = 24 Kč 12 024 Kč


Stáhnout ppt "EU_62_A_sada 2_19_M_Vkladní knížka_Duch Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Duchová Renáta Anotace Prezentace."

Podobné prezentace


Reklamy Google