Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

LICHOKOPYTNÍCI. CHARAKTERISTIKA Jsou to tzv. prstochodci. Nejčastěji jeden nebo tři prsty. Váhu těla nese vždy prostřední prst. Prsty zakončeny rohovitým.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "LICHOKOPYTNÍCI. CHARAKTERISTIKA Jsou to tzv. prstochodci. Nejčastěji jeden nebo tři prsty. Váhu těla nese vždy prostřední prst. Prsty zakončeny rohovitým."— Transkript prezentace:

1 LICHOKOPYTNÍCI

2 CHARAKTERISTIKA Jsou to tzv. prstochodci. Nejčastěji jeden nebo tři prsty. Váhu těla nese vždy prostřední prst. Prsty zakončeny rohovitým kopytem. Dobří a rychlí běžci. Býložravci. Silné pysky k ukusování stébel a listí.

3 kopyta

4 končetiny savců

5 kůň domácí Vznikl domestikací divoce žijících koní. Využití koně člověkem od 6.stol. př.n.l.

6 kůň Převalského Na pokraji vyhynutí. Od roku 1992 probíhá reintrodukce (znovuzavádění druhů do volné přírody) = v Mongolsku žije asi 300 kusů.

7 zebra V afrických savanách. Černobílá kresba. Žije ve stádech.

8 nosorožec Afrika, JV Asie. Velmi silná kůže. Jeden nebo dva rohy. Ohroženi. Chráněný druh. nosorožec tuponosý

9 tapír Střední a Jižní Amerika, Asie. Tropický les. Ohrožený druh.

10 osel domácí Domestikovaný osel africký. Používán na těžkou práci. Stačí mu málo vody. Osel + klisna→mula. Oslice + kůň→mezek.

11 KŘÍŽENCI Osel + klisna→mula Pro oba tyto křížence platí, že vzhledem se vždy více podobají své matce - mezek vypadá víc jako osel a mula víc jako kůň. Nemají schopnost rozmnožování. Oslice + kůň→mezek

12


Stáhnout ppt "LICHOKOPYTNÍCI. CHARAKTERISTIKA Jsou to tzv. prstochodci. Nejčastěji jeden nebo tři prsty. Váhu těla nese vždy prostřední prst. Prsty zakončeny rohovitým."

Podobné prezentace


Reklamy Google