Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu

2 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky MEIV-1.2.3 Programování jednočipových mikropočítačů 1 Obor:Mechanik Elektronik Ročník:4. Vypracoval:Ing. Josef Nevařil Odborný výcvik ve 3. tisíciletí

3 Co je jednočipový počítač ? Elektronická číslicová součástka, integrovaný obvod. Co vlastně umí ? Bez programu vlastně „nic“. A s programem ? Co ho programátor dokáže naučit.

4 Jak vlastně jednočipový počítač vypadá? upload.wikimedia.org parts.digikey.com http://www.ibssto re.com

5 Blokové schéma číslicového počítače VST P VÝS T AJ Ř P – hlavní paměť AJ – aritmetická jednotka Ř – řadič VST – vstupní zařízení Data Řídící signály řadiče Stavové signály VÝST – výstupní zařízení

6 Jak vlastně počítač funguje? Zde se zpracovává, případně zapisuje do paměti. Informace ze vstupu vstupuje do aritmetické jednotky. Po zpracování vystupuje z počítače.

7 A co je jednočipový počítač? - Informace vstupuje v digitálním tvaru. - Celá jeho struktura je vytvořena na jenom čipu, tedy v jednom integrovaném obvodu. - Může být vybaven A/D a D/A převodníky na čipu, které analogový signál převedou do digitálního tvaru.

8 Vnitřní schéma jednočipovéhopočítače

9 Schematická značka jednočipového počítače

10 Programování jednočipového počítače Moderní jednočipové počítače se programují ve speciálních paralelních programátorech. Umožňují však také programování pomocí sériového rozhraní ISP. Programování jednočipového počítače je zavádění programu do vnitřní paměti programu ROM.

11 Programování jednočipového počítače Programátor pro jednočipová počítače firmy Atmel

12 Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 www.sps-ub.cz


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google