Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_05 _Vyjmenovaná slova po s, v, z Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník Šablona projektu: III/2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_05 _Vyjmenovaná slova po s, v, z Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník Šablona projektu: III/2."— Transkript prezentace:

1 Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_05 _Vyjmenovaná slova po s, v, z Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník Šablona projektu: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Datum zařazení do výuky a zapsání do třídní knihy 17.10.2011 Jazyk: Český jazyk Název a anotace: Vyjmenovaná slova po s, v, z, opakování Druh učebního materiálu: DUM – Prezentace Power Point Očekávaný výstup Píše správně i/y ve slovech po obojetných souhláskách Využité materiály: Obrázky byly použity z klipartu, materiály z MÜHLHAUSEROVÁ, Hana. Vyjmenovaná slova pro pokročilé : Pracovní sešit pro 4. a 5. ročník ZŠ. druhé. Znojmo : Tiskárna Sládek Znojmo, 2007. 48 s.

2 VYJMENOVANÁ SLOVA po s, v, z

3 Vyjmenovaná slova po s syn, sytý, sýr, syrový, sychravý, usychat, sýkora, sýček, sysel, syčet, sypat

4 Cvičení s nápovědou. Řešení je ve čtyřsměrce. S_chravý, s_r, s_ť, s_korky, s_rotek, zas_tit, zás_lka, zas_rova, s_loměr, s_n, us_chající, s_ň, nenas_tný, s_ček, s_korčin, s_čí, s_slík, zás_p, nes_čkuj, s_rka S Y K R O K Ý S S I R O T E K Y Z Á S I L K A R Ě M O L I S CH S U S Y CH A J Í C Í S Y Č Í R Ý Z Á S Y P Z A S Y T I T S A Č S Ť Z A S Y R O V A S Ň I V E Ý Í N I Č R O K Ý S Y Í R Ý K R S Ý N T Y S A N E N S K S Y S L Í K J U K Č Ý S E N A

5 Vyjmenovaná slova po v vy, vysoký, výt, výskat, zvykat, žvýkat, vydra, výr, vyžle, povyk, výheň, slova s předponou vy-, vý-

6 Procvič si pravopis dvojic slov s různými významy. Cv_čenec v_ sel sv_sle. Co jsi v_sel na záhon? Za úsv_tu v_ří v_ly v tanci. Vlci v_li blízko naší v_ly. Větrný v_r zdv_hl do v_šky prach. Starý v_r i malí v_ři houkají.

7 Vyjmenovaná slova po z brzy jazyk nazývat se Ruzyně

8 Doplň i/y a spoj dvojice, které patří k sobě. Má smrt na jazyku Mít ostrý jazyk Jazyk na vestě Zlámat si jazyk Rozvázat jazyk Mít to na jazyku M_t to na m_sli B_t v_řečný Brz_ zemře Je v_s_len Rozpov_dat se Těžko v_slovovat


Stáhnout ppt "Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_05 _Vyjmenovaná slova po s, v, z Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník Šablona projektu: III/2."

Podobné prezentace


Reklamy Google