Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu

2 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky T.3.6 Ostatní soustavy – T.3.6 Ostatní soustavy – navigace, panely přístrojů Obor:Autoelektrikář Ročník:3. Vypracoval:Tomáš Dolina Odborný výcvik ve 3. tisíciletí

3 Družicová navigace Stanovuje polohu vozidla pomocí družicového systému GPS. Systém byl vyvinut pro vojenské účely a pro civilní účely je přesnost pro stanovení polohy v toleranci 10m. Automobilová originální navigace získává ještě informace ze snímače úhlu natočení vozidla a ze snímačů ABS, čímž dochází k přesnějšímu určení polohy vozidla.

4 Funkce navigace Zadání cílu cesty Řídicí jednotka navigace vypočítá aktuální polohu vozidla a směr k cíli cesty. Tyto data se porovnají s mapou nahranou v řídicí jednotce navigace a dojde k přesnějšímu výpočtu cesty.

5 Navigace Nejrozšířenější je navigace externí, která se připevňuje do automobilu nejčastěji na sklo a potřebuje napájení ze zásuvky pro zapalovač. Při výběru navigace je důležité zajímat se o mapy, které půjdou do systému aktualizovat a které státy mapy obsahují. Originální navigace jsou zabudovány současně s autorádiem a potřebují pouze anténu pro komunikaci s družicí.

6

7 Snímač úhlů Je umístěn přímo v jednotce navigace. Spolupracuje ze snímači ABS (délka ujeté dráhy). Směr jízdy vpřed nebo vzad se bere ze snímače couvacích světel.

8 Panely přístrojů Jsou plně elektronické řízené procesorem. Některé typy obsahují maxi – DOT, display zobrazující např. stanici autorádia, zařazenou rychlost u automatické převodovky, otevření dveří nebo kufru a kapoty, servisní úkony...)

9 Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 www.sps-ub.cz


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google