Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Školení Ukázky projektu realizovatelných ze SCLLD Perníková chaloupka – Ráby

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Školení Ukázky projektu realizovatelných ze SCLLD Perníková chaloupka – Ráby"— Transkript prezentace:

1 Školení Ukázky projektu realizovatelných ze SCLLD Perníková chaloupka – Ráby 15.09.2016

2 IROP/O1 Doprava 1.Výstavba cyklostezky/cyklotrasy, která slouží k dopravě do zaměstnání/škol/za službami a výsadba zeleně podél cyklostezky, vybudování odpočívadla. 2.Rekonstrukce/modernizace/výstavba chodníků podél silnic a míst. komunikací včetně přechodů pro chodce s tím, že musí být přizpůsobené osobám s omezenou schopností pohybu a orientace. 3.Rekonstrukce/modernizace/výstavba stezek pro pěší k zastávkám veřejné hromadné dopravy. 4.Vybudování ostrůvku pro zvýšení bezpečnosti dopravy pro chodce.

3 IROP/O2 Bezpečnost 1.Pořízení elektrocentrály. 2.Výstavba nových garáží pro JPO II/ JPO III. 3.Výstavba nové stanice, pokud dislokace povede k rychlejšímu výjezdu složek JPO II/ JPO III.

4 IROP/O3 Sociální služby 1.Rekonstrukce bytu pro účely sociálního bydlení a k tomu výsadba zeleně s max. limitem 500 tis. Kč/bytovou jednotku. 2.Stavba/ stavební úpravy/ pořízení vybavení a případné související úpravy venkovního prostranství (zeleň, parková úprava) za účelem vytvoření nepolyfunkčního komunitního centra, které poskytuje kombinaci komunitních a veřejných služeb, a to minimálně základní sociální poradenství, sociální službu v ambulantí a terénní formě se zaměřením na řešení nepříznivé sociální situace a sociální začleňování. Lze v něm včetně sociálních služeb realizovat i vzdělávací, kulturní a rekreační aktivity. 3.Vybudování zázemí pro ambulantní sociální služby vč. vybavení, např. terapeutické dílny, kontaktní centrum. 4.Vybudování zázemí pro terénní sociální služby a vybavení zařízením, které umožňuje práci v obtížně dostupných lokalitách, pořízení vybavení mobilního týmu pro poskytování zdravotně sociální pomoci ve vyloučených lokalitách.

5 IROP/O4 Sociální podnikání Stavební úpravy a pořízení vybavení pro vznik sociálního podnikání nebo rozšíření jeho kapacity.

6 IROP/O5 Vzdělávání 1.Stavební úpravy vedoucí k rozšíření kapacity MŠ včetně jejího dovybavení a úpravy venkovního prostranství. 2.Stavební úpravy vedoucí k zajištění učebny cizích jazyků/ technických a řemeslných oborů/ přírodních věd/ digitálních technologií (tzv. klíčové kompetence) včetně vybudování zelené zdi/střechy a zahrady. 3.Pořízení vybavení pro zajištění klíčových kompetencí, např. interaktivní tabule, PC, software pro jazykovou učebnu.

7 OPZ/O1 Zaměstnanost 1.Vytvoření programu k realizaci poradenství pro nezaměstnané, soc. vyloučené - kariérové poradenství, motivace k nalezení zaměstnání a jeho udržení, podpora při získávání či obnově pracovních návyků a poskytování doprovodných služeb (dluhové, rodinné, psychologické poradenství a poradenství v oblasti bydlení, apod.). 2.Vytvoření pracovního místa včetně flexibilních forem nebo nástrojů prostupného zaměstnání (pracovní místa ve prospěch obcí a veřejně prospěšných institucí, pracovní místa u soukromých zaměstnavatelů, krátkodobé pracovní příležitosti, sezónní pracovní místa, pracovní trénink, placené odborné praxe a stáže, mentoring apod.).

8 OPZ/O2 Sociální služby a sociální podnikání 1. Vytvoření a provoz sociální služby dle zákona č. 108/2006 Sb.: sociální rehabilitace, sociálně terapeutické dílny, osobní asistence, odlehčovací služby, nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. 2. Vytvoření programu a činnosti v rámci sociálního začleňování nad rámec/mimo režim zákona č. 108/2006 Sb.: vzdělávání osob z cílových skupin, aktivizační, asistenční a motivační programy, posilování finanční gramotnosti, aktivity místních samospráv při optimalizaci zajištění činností a výkonu sociální práce na svém území - síťování služeb.

9 OPZ/O3 Sociální podnikání U integrovaného sociálního podniku a environmentálního podniku lze financovat: vytvoření a zachování pracovních míst pro cílové skupiny, vzdělávání zaměstnanců z cílových skupin a vzdělávání ostatních zaměstnanců sociálního podniku financovaných z přímých nákladů projektu, marketing, provoz. U environmentálního sociálního podniku lze navíc financovat: environmentální audity a strategie, zajištění péče o děti a další závislé osoby znevýhodněných pracovníků, zajištění dopravy znevýhodněných pracovníků.

10 OPZ/O4 Prorodinná opatření 1.Provoz zařízení mimo školní výuku, kluby a družiny pro děti 1. stupně ZŠ. 2.Provoz příměstského tábora v době školních prázdnin pro děti 1. stupně ZŠ.

11 PRV/F1 Investice do zemědělských podniků 1. Obnova/rekonstrukce zemědělských provozoven. 2. Pořízení mobilních strojů pro zemědělskou výrobu, např. traktor. 3. Pořízení peletovacího zařízení pro vlastní spotřebu v zemědělském podniku.

12 PRV/F2 Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů 1.Rekonstrukce budov pro zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh vč. skladování (např. manipulační plochy, sklady, sušárny). 2.Pořízení strojů/nástrojů/zařízení pro zpracování zemědělských produktů, finální úpravu, balení, značení výrobků. 3.Investice související s uváděním zemědělských a potravinářských produktů na trh (např. marketing).

13 PRV/F3 Lesnická infrastruktura Rekonstrukce/výstavba lesních cest včetně souvisejících objektů a technického vybavení.

14 PRV/F4 Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností Výstavba/obnova provozovny včetně pořízení strojů, technologií a dalšího vybavení pro nezemědělskou činnost v oblasti: ubytování, stravování a pohostinství, informační a komunikační činnosti, činnosti související se stavbami a úpravou krajiny, sportovní, zábavní a rekreační činností, činností cestovních kanceláří a agentur a ostatní rezervační služby.

15 PRV/F5 Zemědělská infrastruktura Rekonstrukce/výstavba polních cest včetně souvisejících objektů a technického vybavení.

16 PRV/F6 Neproduktivní investice v lesích 1.Výstavba/rekonstrukce stezek pro turisty (do šíře 2 m) vč. značení. 2.Značení významných přírodních prvků. 3.Výstavba/pořízení herních, naučných prvků, fitness prvků, odpočinkových stanovišť/přístřešků, informačních tabulí, závor, odpadkových košů. 4.Realizace opatření k zajištění bezpečnosti návštěvníků, např. mostky, lávky, zábradlí, stupně.

17 PRV/F7 Sdílení zařízení a zdrojů 1.Pořízení technologie/stroje pro spolupráci v zeměděl. prvovýrobě/ zpracování zeměděl. produktů/ zavádění zěměděl. produktů na trh/ potravinářství/ lesnictví - směřujících do venkovských oblastí včetně tvorby studií/ podnikatelského plánu. 2.Modernizace/ výstavba výrobních či skladovacích prostor nebo provedení prací k zvýšení efektivnost využití zdrojů pro spolupráci v zeměděl. prvovýrobě/ zpracování zeměděl. produktů/ zavádění zěměděl. produktů na trh/ potravinářství/ lesnictví - směřujících do venkovských oblastí včetně tvorby studií/ podnikatelského plánu.

18 PRV/F8 Horizontální a vertikální spolupráce mezi účastníky KDŘ a místních trhů 1.Místní zemědělec a obec si společně pořídí automat na mléko, který umístí v obci a kam bude zemědělec dodávat mléko. 2.Místní zemědělci, výrobci a místní prodejci se domluví, že společně nechají vyrobit tiskoviny, které budou informovat o jejich produktech a prodejních místech a budou distribuovány do okolí. 3.Místní zemědělci a místní prodejce se domluví, že upraví prodejnu tak, aby zde byl prostor pro čerstvé místními produkty, které prodejci budou dodávat místní zemědělci.

19 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Školení Ukázky projektu realizovatelných ze SCLLD Perníková chaloupka – Ráby"

Podobné prezentace


Reklamy Google