Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PpeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona 137/2006 Sb.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PpeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona 137/2006 Sb."— Transkript prezentace:

1 ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona 137/2006 Sb.

2 PPE.CZ s.r.o. Největší poskytovatel komplexních služeb v oblasti elektronického zadávání v ČR ATEST el. nástroje udělený MIČR s pořadovým číslem 1 Elektronické zadávání ve skupině ČEZ ► v roce 2006 ► 350 zadávacích řízení ► v objemu cca 1,5 mld. Kč s úsporou 220 mil. Kč = 12,86% ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona č. 137/2006 Sb.

3 Co předcházelo atestu Byli jsme první, kdo již v roce 2003 nabídl uživatelům aplikaci, ve které si svá zadávací řízení zadávali sami. Již v roce 2004 při prvním kontaktu s IDA, odbornou skupinou Evropské komise pro tvorbu metodiky elektronického zadávání veřejných zakázek, bylo zřejmé, že je to správná cesta. Ale už tam se objevil názor, že aukce nelze uznat jako samostatnou proceduru, ale pouze v návaznosti na komplexní el. nástroj s procedurami podle zákona. Tak se vyvíjela i evropská metodika, na které jsme spolupracovali již od roku 2004. V ČR se podařilo prosadit atestace a dát tak zadavatelům jistotu, že nástroj, který budou používat je důvěryhodný a nedostanou se do problémů s uchazeči i ÚHOS. Pomohlo také to, že náš největší klient, veřejný zadavatel, ČEZ už na začátku spolupráce v roce 2005 rozhodl, že bude maximum zakázek zadávat elektronicky i podle nového zákona. ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona č. 137/2006 Sb.

4 ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona č. 137/2006 Sb. Společnosti PPE.CZ s.r.o. a HEWLETT-PACKARD s.r.o. uzavřeli dohodu o partnerství při implementaci elektronického nástroje ppeSystem/Veřejné zakázky pro zadávání veřejných zakázek v segmentu centrálních orgánů státní správy České republiky. +

5 ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona č. 137/2006 Sb. Pracovníci uživatele realizují všechny zadávací procesy v aplikaci ppeSystem sami Systémový server Centrum klientské podpory PPE.CZ poskytuje informační a poradenský servis po celou dobu spolupráce UŽIVATELSKÉ SCHÉMA APLIKACE ZADAVATEL I N T E R N E T DODAVATELÉ stačí pouze připojení na internet garantujeme provoz stačí pouze základní a běžně vybavené PC 24/365 připojení na internet

6 MIČR rozděluje elektronické nástroje na složité a jednoduché, ale to neznamená, že složitý je komplikovaný. Mnohem výstižnější by bylo označení K O M P L E X N Í a O M E Z E N É elektronické nástroje ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona č. 137/2006 Sb.

7 Co znamená, že je el. nástroj KOMPLEXNÍ? Zakázky malého rozsahu ► Standardní Výzva ► 1. kolo Výzva a na ni navazující 2. kolo Elektronická aukce ► Zjednodušený Dynamický nákupní systém ► Elektronická aukce Zakázky zadávané podle zákona ► Otevřené řízení ► Užší řízení ► Zjednodušené podlimitní řízení ► Jednací řízení s uveřejněním ► Jednací řízení bez uveřejnění ► Dynamický nákupní systém ► elektronické aukce pro hodnocení nabídek ve všech uvedených druzích ZŘ __________________________________________________________________ A navíc ► Prodejní aukce pro odprodeje nepotřebného majetku ► ppeProfil pro uveřejňování na profilu zadavatele (internetových stránkách) ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona č. 137/2006 Sb.

8 Zakázky malého rozsahu ► Výzva ► Elektronická aukce ► 1. kolo Výzva a na ni navazující 2. kolo Elektronická aukce ► Zjednodušený Dynamický nákupní systém POKRYTÍ AŽ 75% VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona č. 137/2006 Sb.

9 Zakázky malého rozsahu Pokud to má takto fungovat, musí nástroj umožňovat: ► Uzamčení Výzvy po dobu podávání nabídek ► Použití hodnot výzvy jako výchozích pro el. aukci ►Kontinuitu dat a úkonů v celém procesu zadávání Je více než problémové akceptovat nástroje, které umí pouze el. aukci protože: ►Můžete přijít o dobré ceny ►Nakoupit nekvalitní zboží ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona č. 137/2006 Sb.

10 Možnosti využití komplexního nástroje U každého veřejného zadavatele najdeme zakázky malého i velkého rozsahu Aplikace ppeSystem»Veřejné zakázky nabízí: Modulární uspořádání pro zadavatele Modul jen pro malé zakázky Modul jen pro velké zakázky Komplexní modul pro oba typy zakázek Uspořádání podle zařazení pracovníka Pracovníci, kteří realizují jen malé zakázky Pracovníci, kteří realizují jen velké zakázky Pracovníci, kteří realizují oba typy zakázek ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona č. 137/2006 Sb.

11 Možnosti využití elektronického nástroje Modulárnímu uspořádání odpovídá také tvorba cen. Platíte jen to, co skutečně využíváte a kolik pracovníků moduly využívá. V praxi to může znamenat například v rámci jednoho subjektu: Modul pro „velké zakázky“: 2 nákupní místa a 4 pracovníci Modul pro malé zakázky: 3 nákupní místa a 15 pracovníků ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona č. 137/2006 Sb.

12 Ale může to být i takto složitá struktura uživatelů v rámci skupiny subjektů ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona č. 137/2006 Sb. Krajský úřad Investiční odbor Modul „velké zak.“ 5 pracovníků Provozní odbor Modul „velké zak.“ 2 pracovníci Provozní odbor Modul „zak. mal. rozsahu“ 6 pracovníků Nemocnice Provozní odbor Modul „velké zak.“ 2 pracovníci Provozní odbor Modul „zak. mal. rozsahu“ 5 pracovníků Investiční odbor Modul „velké zak.“ 2 pracovníci Správa a údržba silnic Provozní odbor Modul „velké zak.“ 1 pracovník Provozní odbor Modul „zak. mal. rozsahu“ 10 pracovníků Investiční odbor Modul „velké zak.“ 1 pracovník XXXX Provozní odbor Modul „velké zak.“ 1 pracovník Provozní odbor Modul „zak. mal. rozsahu“ 10 pracovníků

13 Proč zadávat elektronicky? Největším problémem veřejných zakázek jsou námitky neúspěšných uchazečů Elektronické zadávání odstraňuje podstatnou část důvodů k námitkám Poskytovatel el. nástroje může poskytnout kontrolní balík dat pro jednání o námitce. ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona č. 137/2006 Sb.

14 Elektronické zadávání – razantní omezení důvodů k námitkám Elektronická příprava zadávacího řízení Automatické propojení s formuláři ISVZ a elektronické zveřejnění v ISVZ Elektronická registrace zájemců Elektronický záznam o přístupu k zadávací dokumentaci Elektronické podávání nabídek a jejich elektronický podpis Automatické vyhodnocování nabídek Elektronické zpřístupnění nabídek principem 4 očí Elektronicky zpracované výsledkové protokoly bezprostředně po zpřístupnění nabídek Nezpochybnitelné doklady o všech úkonech vč. elektronického podpisu administrátora zadávacího řízení ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona č. 137/2006 Sb.

15 A dále: Zkrácením lhůt Zrychlením přípravy a snížením pracnosti o 30 – 50% Automatickým vytváření přehledů o všech zadávacích řízeních Možností využívání ukončených ZŘ jako zdroje podkladů pro nová ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona č. 137/2006 Sb.

16 Dokladování elektronického zadávání pro ÚHOS 1. Záznamy a protokoly o zadávacím řízení z el. nástroje vč. dokumentů s el. podpisem poskytuje zadavatel. 2. Namítající předkládá své dokumenty vč. těch, které jsou opatřeny jeho el. podpisem. 3. Záznam o všech úkonech spojených se zadávacím řízením vč. záznamů o el. podpisech může jako kontrolní datový balík dodat poskytovatel el. nástroje. ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona č. 137/2006 Sb.

17 Děkuji Vám za pozornost PhDr. Michal Šlachta jednatel společnosti PPE.CZ s.r.o. ppeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona č. 137/2006 Sb.


Stáhnout ppt "PpeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona 137/2006 Sb."

Podobné prezentace


Reklamy Google