Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TITANIC V PRAZE Na světové výstavě Titanic se žáci IX. A a B seznámili nejen s osudy legendárního Titaniku, ale také s bouřlivým obdobím technických objevů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TITANIC V PRAZE Na světové výstavě Titanic se žáci IX. A a B seznámili nejen s osudy legendárního Titaniku, ale také s bouřlivým obdobím technických objevů."— Transkript prezentace:

1 TITANIC V PRAZE Na světové výstavě Titanic se žáci IX. A a B seznámili nejen s osudy legendárního Titaniku, ale také s bouřlivým obdobím technických objevů i společensko-politickou situací na počátku 20. století.

2 Každý návštěvník při vstupu na výstavu dostane boarding pass – palubní vstupenku. Díky této vstupence s konkrétním jménem reálného člověka, který na Titaniku v době jeho katastrofy byl, prožijete celou prohlídku výstavy jako jeden z cestujících na palubě. Uvidíte stovky originálních artefaktů vyproštěných ze slavného vraku na dně oceánu. Mezi exponáty jsou části vybavení lodi, kusy nábytku, porcelán a osobní předměty cestujících, jako jsou šperky, kabelky i části oblečení. Díky dokonalé rekonstrukci kajut, strojovny nebo jídelny nasajete atmosféru přepychu a technického pokroku počátku 20. století. Zažijete nádheru dobových interiérů i hluk strojoven a dotknete se ledovce!

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17 Titanic byl ve své době největší osobní parník světa, který patřil společnosti White Star Line. Byl určen pro přepravu osob mezi Evropou a Severní Amerikou. Kapacitu měl přibližně 2500 cestujících. Ztroskotal ve vodách během své první plavby 15. dubna 1912. Zahynulo na něm přes 1500 lidí.

18 Každý návštěvník obdrží vlastní palubní lístek se jménem skutečného pasažéra z Titaniku. Na konci expozice se dozví, zda osoba s jeho jménem katastrofu přežila nebo ne.

19


Stáhnout ppt "TITANIC V PRAZE Na světové výstavě Titanic se žáci IX. A a B seznámili nejen s osudy legendárního Titaniku, ale také s bouřlivým obdobím technických objevů."

Podobné prezentace


Reklamy Google