Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích."— Transkript prezentace:

1 Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

2 Systém HACCP  Hazard Analysis and Critical Control Points  Popisuje analýzu rizik a kritických kontrolních bodů.  Zahrnuje všechny etapy výroby.  Tento systém se označuje jako bezprostřední.  Je určený pro všechny provozovatele potravinářských podniků.

3 Představení společnosti  Společnost AHOLD Czech Republic, a.s.  Na českém trhu od roku 1990.  Zkoumaná společnost hypermarket Albert v Klatovech.

4 Motivace a důvody k řešení daného problému  Prohloubení znalostí.  Snadná dostupnost zdrojů.  Význam pro ochranu spotřebitelů.  Zájem o problematiku.

5 Cíl práce  Cílem práce je zhodnotit systém HACCP, posoudit možnosti integrace systému HACCP s dalšími používanými systémy řízení jakosti ve společnosti a následně stanovit možná opatření pro bezpečnost potravin.

6 Výzkumné otázky  Hlavní výzkumná otázka: Je systém HACCP dostatečný pro sortiment v hypermarketu Albert?  Vedlejší výzkumná otázka: Jsou potřebná další bezpečnostní opatření pro sortiment v hypermarketu Albert?  Druhá vedlejší výzkumná otázka: Jsou zaměstnanci dostatečně seznámeni se systémem HACCP a provádějí dostatečné kontroly pro správné zabezpečení sortimentu?

7 Použité metody  Metody sběru dat: Prostudování, srovnávání, vyhledávání odborné literatury a článků, vyhledávání informací na internetu, seznámení se s dokumenty a směrnicemi HACCP používanými ve společnosti Albert.  Metody zpracování dat: Využití vlastního pozorování, dotazníkové šetření, vlastní analýza a syntéza získaných informací, popis konkrétních činností.  Metody vyhodnocování dat: Vyhodnocení dat, vlastní návrhy a závěry.

8 Hlavní výzkumná otázka a její řešení  Nastudování potřebných dokumentů ( FOOD SAFETY, interní směrnice).  Popis kritických bodů.  Plnění předpisů a požadavků ze strany zaměstnanců.  Systém HACCP je zpracovaný v dostatečné kvalitě.

9 Vedlejší výzkumná otázka a její řešení  Nastudování potřebných dokumentů (FOOD SAFETY).  Systém HACCP je pro daný sortiment dostačující.  Sanitační a provozní řády.  Svědomitost zaměstnanců.

10 Druhá vedlejší výzkumná otázka a její řešení  Použití dotazníkového šetření.  Stanoveno 19 otázek.  Svědomitost a odpovědnost zaměstnanců.  Sanitační, provozní řády a hygienické předpisy.  Školení.

11 Otázka č. 3

12 Otázka č. 6

13 Otázka č. 15

14 Návrhy na opatření  Systém HACCP je dostačují pro sortiment, který hypermarket Albert nabízí.  Školení pro zaměstnance.  Důraz na přísnější dodržování zásad správné manipulace s potravinami a jejich uchovávání.  Dodržování sanitačního a provozního řádu.

15 Stručné závěrečné shrnutí  Cíl práce byl splněn.  Zodpovězení výzkumných otázek.  Stanovení návrhů na opatření.

16 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích."

Podobné prezentace


Reklamy Google