Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jana Drtinová Číslo VY_32_INOVACE_3094 NázevTřeboňská pánev Téma hodinyTřeboň PředmětRegionální výchova.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jana Drtinová Číslo VY_32_INOVACE_3094 NázevTřeboňská pánev Téma hodinyTřeboň PředmětRegionální výchova."— Transkript prezentace:

1 ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, 379 01 Třeboň AutorMgr. Jana Drtinová Číslo VY_32_INOVACE_3094 NázevTřeboňská pánev Téma hodinyTřeboň PředmětRegionální výchova Ročník/y/6. AnotacePrezentace obsahuje základní údaje o Třeboňské pánvi. Žáci musejí mít přístup na internet. Očekávaný výstup Žák umí vyhledat a pracovat s mapou a informacemi o Třeboňské pánvi. Druh učebního materiálu Prezentace

2 Třeboňská pánev

3 Mapa 1

4 Třeboňská pánev Je geomorfologický celek v jižních Čechách. Je součástí Jihočeských pánví. Převážně se nachází v povodí Lužnice.

5 Ukaž na mapě: Jihočeské pánve, Třeboňskou pánev a Českobudějovickou pánev Co ohraničuje jihočeské pánve? Mapa 2

6 Třeboňská pánev Rozloha je 1360 km 2. Střední výška je 457 m. Nejvyšší bod je Baba 583 m. (Nachází se v Lišovském prahu.)

7 Třeboňská pánev Člení se na: Lišovský práh Lomnickou pánev Kardošeřečickou pahorkatinu

8 Třeboňská pánev Centrální část (700 km 2 ) je zahrnuta od roku 1979 do CHKO Třeboňsko. Část Třeboňské pánve je zapsána od roku 1977 na seznamu UNESCO jako biosférická rezervace.

9 Zjisti pomocí internetu 1)Kdy vznikla Třeboňská pánev? 2)Díky čemu vznikla Třeboňská pánev? 3)Je větší Třeboňská pánev nebo Českobudějovická pánev? 4)Co odděluje Třeboňskou pánev od Českobudějovické? 5)Které dvě řeky odvodňují Třeboňskou pánev? 6)Čím je Třeboňská pánev zajímavá? Lužnice a nežárka Rybníky a rašeliniště Lišovský práh Třeboňská pánev Během křídy (přibližně před 88 mil. let) vznikly díky poklesům území podél zlomů v druhohorách (během křídy) jako reakce na alpinské vrásnění.

10 Zdroje Archiv autora Mapa 1: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Trebonska_pa nev_CZ_I2B-2.png http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Trebonska_pa nev_CZ_I2B-2.png Mapa 2: http://krajina.zivly.cz/images/geomapa_big.jpg http://krajina.zivly.cz/images/geomapa_big.jpg


Stáhnout ppt "ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jana Drtinová Číslo VY_32_INOVACE_3094 NázevTřeboňská pánev Téma hodinyTřeboň PředmětRegionální výchova."

Podobné prezentace


Reklamy Google