Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Práce s textem – čtení s porozuměním VY_32_INOVACE_1B_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1056 Sada 2 Jazyková komunikace Mateřská škola, Základní škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Práce s textem – čtení s porozuměním VY_32_INOVACE_1B_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1056 Sada 2 Jazyková komunikace Mateřská škola, Základní škola."— Transkript prezentace:

1 Práce s textem – čtení s porozuměním VY_32_INOVACE_1B_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1056 Sada 2 Jazyková komunikace Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny

2 AnotaceTento digitální učební materiál slouží k práci s literárním textem. Po přečtení krátkého článku následuje aktivita, která má podpořit lepší zapamatování příběhu. Žáci mají za úkol označit pomocí funkce skrytého zvýrazňovače věty, které se přímo vztahují k použitým obrázkům. Následujících šest snímků prověřuje porozumění přečteného textu. Úkolem žáků je odpovídat na uvedené otázky a vybírat správná tvrzení. Pakliže žáci zvolí správné řešení a kliknou na něj, dojde automaticky k jeho zvýraznění. Kliknutím na nesprávnou variantu dojde k jejímu zmizení a žákům se tak zužuje výběr z možností. Poslední snímek obsahuje aktivitu, při níž je zapotřebí vypnout prezentaci a vrátit se zpět do pracovního prostředí. Úkolem žáků je totiž řazení vět pod sebe tak, aby vznikl smysluplný příběh. Autor Období vytvoření materiálu Mgr. Eliška Libánská Říjen 2013 Speciální vzdělávací potřebyMentální retardace, Poruchy autistického spektra, ADHD Vzdělávací oborČeský jazyk a literatura Druh učebního materiáluInteraktivní DUM InovaceDíky novému softwaru je možné využívat rozšířených funkcí prezentace. Stupeň a typ vzděláváníPraktická škola jednoletá

3 PŘEČTI SI POZORNĚ TEXT JEDNOHO DEŠTIVÉHO RÁNA PAVEL ZASPAL A NEPŘIŠEL VČAS DO ŠKOLY. VZBUDILO HO AŽ ZVONĚNÍ TELEFONU. VOLAL MU JEHO KAMARÁD MIREK. PAVEL VYSKOČIL Z POSTELE, OBLÉKL SE A UTÍKAL ROVNOU DO ŠKOLY. PŘIŠEL AKORÁT VE CHVÍLI, KDY ZAČÍNALA HODINA ČESKÉHO JAZYKA. PANÍ UČITELKA ŽÁKŮM OZNÁMILA, ŽE BUDOU PSÁT DIKTÁT. VŠICHNI SI PROTO ZAČALI PŘIPRAVOVAT PSACÍ POTŘEBY. V TU CHVÍLI PAVEL ZJISTIL, ŽE DOMA ZAPOMNĚL SVŮJ ZÁŘIVĚ ŽLUTÝ PENÁL. NAŠTĚSTÍ VEDLE NĚHO SEDĚL MIREK, KTERÝ MĚL NAVÍC JEDNU PROPISKU, KTEROU PAVLOVI PŮJČIL. JEDNOHO DEŠTIVÉHO RÁNA PAVEL ZASPAL A NEPŘIŠEL VČAS DO ŠKOLY. VZBUDILO HO AŽ ZVONĚNÍ TELEFONU. VOLAL MU JEHO KAMARÁD MIREK. PAVEL VYSKOČIL Z POSTELE, OBLÉKL SE A UTÍKAL ROVNOU DO ŠKOLY. PŘIŠEL AKORÁT VE CHVÍLI, KDY ZAČÍNALA HODINA ČESKÉHO JAZYKA. PANÍ UČITELKA ŽÁKŮM OZNÁMILA, ŽE BUDOU PSÁT DIKTÁT. VŠICHNI SI PROTO ZAČALI PŘIPRAVOVAT PSACÍ POTŘEBY. V TU CHVÍLI PAVEL ZJISTIL, ŽE DOMA ZAPOMNĚL SVŮJ ZÁŘIVĚ ŽLUTÝ PENÁL. NAŠTĚSTÍ VEDLE NĚHO SEDĚL MIREK, KTERÝ MĚL NAVÍC JEDNU PROPISKU, KTEROU PAVLOVI PŮJČIL.

4 NAŠTĚSTÍ VEDLE NĚHO SEDĚL MIREK, KTERÝ MĚL NAVÍC JEDNU PROPISKU, KTEROU PAVLOVI PŮJČIL. JEDNOHO DEŠTIVÉHO RÁNA PAVEL ZASPAL A NEPŘIŠEL VČAS DO ŠKOLY. VZBUDILO HO AŽ ZVONĚNÍ TELEFONU. VOLAL MU JEHO KAMARÁD MIREK. PAVEL VYSKOČIL Z POSTELE, OBLÉKL SE A UTÍKAL ROVNOU DO ŠKOLY. PŘIŠEL AKORÁT VE CHVÍLI, KDY ZAČÍNALA HODINA ČESKÉHO JAZYKA. PANÍ UČITELKA ŽÁKŮM OZNÁMILA, ŽE BUDOU PSÁT DIKTÁT. VŠICHNI SI PROTO ZAČALI PŘIPRAVOVAT PSACÍ POTŘEBY. V TU CHVÍLI PAVEL ZJISTIL, ŽE DOMA ZAPOMNĚL SVŮJ ZÁŘIVĚ ŽLUTÝ PENÁL. ZVÝRAZNI VĚTY, KTERÉ SE PŘÍMO VZTAHUJÍ K OBRÁZKŮM.

5 JAKÉ BYLO VENKU POČASÍ, KDYŽ PAVEL ZASPAL? KLIKNI NA SPRÁVNOU ODPOVĚĎ SVÍTILO SLUNÍČKO PRŠELO SNĚŽILO

6 VYBER SPRÁVNÁ TVRZENÍ A KLIKNI NA NĚ PAVEL A MIREK JSOU SPOLUŽÁCI. PAVEL A MIREK JSOU KAMARÁDI. PAVEL A MIREK JSOU NEPŘÁTELÉ. PAVEL NEZNÁ MIRKA.

7 VYBER SPRÁVNÁ TVRZENÍ A KLIKNI NA NĚ PAVEL VSTAL VČAS A NEŽ ODEŠEL DO ŠKOLY, NASNÍDAL SE. PAVEL ZASPAL. MIREK SI ANI NEVŠIML, ŽE PAVEL NENÍ VE ŠKOLE. PAVLA VZBUDILO ZVONĚNÍ BUDÍKU. KDYŽ MIREK ZJISTIL, ŽE PAVEL NENÍ VE ŠKOLE, VOLAL MU, ABY ZJISTIL, CO SE DĚJE.

8 KLIKNI NA SPRÁVNOU ODPOVĚĎ CO PAVEL ZAPOMNĚL DOMA? ORANŽOVOU AKTOVKU SVAČINU ŽLUTÝ PENÁL MODROU ČEPICI ZELENÝ PENÁL FIALOVOU ČEPICI DOMÁCÍ ÚKOL

9 SEŘAĎ VĚTY POD SEBE TAK, ABY PŘÍBĚH DÁVAL SMYSL. 2. 3. 1. 4. 5. JEDNOHO DNE PAVEL ZASPAL. VZBUDIL HO AŽ JEHO KAMARÁD MIREK PO TELEFONU. PAVEL HNED VSTAL A UTÍKAL DO ŠKOLY. TAM ZJISTIL, ŽE DOMA ZAPOMNĚL PENÁL. MIREK MU ALE PŮJČIL SVOU PROPISKU A VŠE DOBŘE DOPADLO.

10 Zdroje Microsoft Office - Klipart


Stáhnout ppt "Práce s textem – čtení s porozuměním VY_32_INOVACE_1B_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1056 Sada 2 Jazyková komunikace Mateřská škola, Základní škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google