Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Víry dny 2015 Praha Víra je osobní vztah, obnova křestního slibu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Víry dny 2015 Praha Víra je osobní vztah, obnova křestního slibu."— Transkript prezentace:

1 víry dny 2015 Praha Víra je osobní vztah, obnova křestního slibu

2 víry dny 2015 Praha Zj 3,20 Hle, stojím přede dveřmi a tluču; zaslechne-li kdo můj hlas a otevře mi, vejdu k němu a budu s ním večeřet a on se mnou.

3 víry dny 2015 Praha Převedení evangelia na rovinu posluchače ● Ježíš by Ti mohl pomoci

4 víry dny 2015 Praha Přijetí Ježíše nebylo automatické ● Někde nechtěli: Nazaret, zákonici, velekněží a farizeové. Nakonec celá synagoga. ● Jinde se jen setkali, vyslechli ho, Ježíš udělal zázrak a dál nic, ● Zástupy ● učedníci

5 víry dny 2015 Praha Dnes ? ● Vírou Ef 2, 8-9 Milostí tedy jste spaseni skrze víru. Spasení není z vás, je to Boží dar; není z vašich skutků, takže se nikdo nemůže chlubit. ● Osobním pozváním do srdce a života Zj 3, 20 Hle, stojím přede dveřmi a tluču; zaslechne-li kdo můj hlas a otevře mi, vejdu k němu a budu s ním večeřet a on se mnou.

6 víry dny 2015 Praha Problém je Přetvářka: postoj, kdy člověk navenek souhlasí, ale vůlí to s čím navenek souhlasí odmítá.

7 víry dny 2015 Praha Uznej a přijmi ● Víra bez skutků je mrtvá = rozhodnout se a jednat, říci to

8 víry dny 2015 Praha Návrh modlitby Pane Ježíši Kriste, vyznávám, že jsem hříšníkem a potřebuji tvé milosrdenství. Toužím skoncovat s každým zlem, které mě odděluje od tvé lásky. Děkuji ti, že jsi za mě umřel na kříži a vstal z mrtvých. Toužím po tvém úplném vítězství ve mně. Prohlašuji tě za svého osobního Pána a Spasitele, za Správce mého života. Veď můj život. Učiň mě takovým, jakým chceš. Celkově se odevzdávám Tobě a Tvé svaté vůli. Amen.

9 víry dny 2015 Praha v Eucharistii


Stáhnout ppt "Víry dny 2015 Praha Víra je osobní vztah, obnova křestního slibu."

Podobné prezentace


Reklamy Google