Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY__III/2__INOVACE__140 PRVOUKA Autor DUMMgr. Petra Válková Datum (období) vzniku DUM 03. 01. 2013 Ročník a typ školy 2. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY__III/2__INOVACE__140 PRVOUKA Autor DUMMgr. Petra Válková Datum (období) vzniku DUM 03. 01. 2013 Ročník a typ školy 2. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme."— Transkript prezentace:

1

2 VY__III/2__INOVACE__140 PRVOUKA

3 Autor DUMMgr. Petra Válková Datum (období) vzniku DUM 03. 01. 2013 Ročník a typ školy 2. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme se pro život“, č.j. 580/07, RVP pro ZV, příloha pro LMP Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět Vzdělávací oborČlověk a jeho svět Vyučovací předmět Prvouka Téma (klíčová slova) Zvířata, krmení, venčení, starost aj. Očekávaný výstup Žák si uvědomí, že pořídit si zvíře je velká zodpovědnost, zjistí některá fakta o chovu domácích mazlíčků. Druh učebního materiálu Prezentace PowerPoint Anotace (popis způsobu použití) Žák sleduje prezentaci učitele předváděnou na interaktivní tabuli, poslouchá výklad, zapojuje se do diskuze, odpovídá na otázky související s prezentací. Žákům lze prezentaci poslat na jednotlivé počítače - na jejich školní e-maily. Velikost 2,60 MB

4 ZVÍ Ř ATA DOMÁCÍ MAZLÍ Č CI

5 Ah oj, jsem psí holčička, jmenuji se Agátka a mám moc ráda děti!

6 PES  Pes je nejlepší přítel člověka.  Pokud se o něj dobře staráme, odmění se nám přítulností a věrností.  Pejska je nutné denně venčit a krmit.  Pes musí mít stále čerstvou vodu, krmíme ho masem nebo granulemi.  Pes musí mít svůj pelíšek.  Samičce pejska říkáme fenka a mláďatům štěňátka.

7 Jsem koťátko a jsou mi teprve tři dny. Zatím jenom jím a spím. Víte, čím mě moje maminka kočka krmí?

8 KOČKA  Kočka je oblíbený domácí mazlíček a uklidňující společník pro člověka.  Kočku krmíme granulemi nebo masem.  Kočka je výborný lovec, je využívána k lovu hlodavců – myší.  Kočička se ráda lísá a když je spokojená – přede.  I když je kočička oblíbený domácí mazlíček, nedá se ochočit jako pes, má svou hlavu.  Sameček kočičky je kocour a mláďata koťátka.

9 Nejraději mlsáme pampeliškové listy.

10 MORČE  Morče je veselé a na péči nenáročné zvířátko.  Při dobré péči se snadno ochočí.  Morčátko krmíme obilím, zeleninou, trávou a senem, musí mít dostatek vody.  Morčátkům se musí kartáčovat srst a stříhat drápky, musí mít v kotci větvičku na broušení zubů.  Morče chováme doma nebo venku v kotci, jako králíka.  Když mají morčata hlad nebo si chtějí hrát, vydávají různé zvuky.

11 V kleci máme rády různé hračky, nejlepší je zrcátko se zvonečkem a houpačka.

12 PAPOUŠEK  Doma nejčastěji chováme andulku nebo korelu.  Papoušek je velmi společenský, když se mu věnujeme, naučí se i mluvit.  Aby si na nás papoušek zvykl, hodně na něj mluvíme a voláme na něj jeho jménem.  Papoušek musí mít vodu a zobe zrní, má rád ovoce, zeleninu a listy jetele a pampelišky.  Papouška chováme v kleci, každý den ho necháme proletět po bytě, aby měl pohyb.  Papoušek se dožívá i 20 let, proto si dobře rozmyslíme, zda se o něj můžeme tak dlouho starat.

13  Je ještě spousta zvířátek, která můžeme doma chovat - rybičky, želvy, křečky.....  Není důležité jaké doma máme zvířátko, ale jestli jsme schopní se o něj starat.  Některá zvířátka se dožívají 20 let i více.  Je mnoho lidí, kteří si pořídí zvíře a potom se o něj nestarají, ubližují mu nebo se ho zbaví.  Zvíře se neumí bránit! Zvíře potřebuje péči a lásku jako my, lidé!!! Zvíře potřebuje péči a lásku jako my, lidé!!!

14

15 SEZNAM POUŽITÝCH ZDROJŮ Dcoetzee, [cit. 2013-01-03]. Dostupný na Wikimedia Commons na www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Laitche-P013.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Laitche-P013.jpg Laitche, [cit. 2013-01-03]. Dostupný na Wikimedia Commons na www: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1b/Black_and_white_housecat_curled_up.jpg Tim Avatar Bartel, [cit. 2013-01-03]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kitten-kasimir-in-hand.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kitten-kasimir-in-hand.jpg Sandos, [cit. 2013-01-03]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Two_adult_Guinea_Pigs_(Cavia_porcellus).jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Two_adult_Guinea_Pigs_(Cavia_porcellus).jpg Karelj, [cit. 2013-01-03]. Dostupný na Wikimedia Commons na www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Mor%C4%8De.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Mor%C4%8De.jpg Amos T Fairchild, [cit. 2013-01-05]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Melopsittacus_undulatus.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Melopsittacus_undulatus.jpg Kirk, [cit. 2013-01-05]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Andulka_pri_peci_o_sve_peri_1.jpg Me, [cit. 2013-01-05]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Tukki-Pako.JPG Pleple2000, [cit.20130105]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kr%C3%B3liki_kalifornijskie_666.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kr%C3%B3liki_kalifornijskie_666.jpg Ostatní prezentované obrázky jsou výhradním vlastnictvím autorky DUM Mgr. Petry Válkové


Stáhnout ppt "VY__III/2__INOVACE__140 PRVOUKA Autor DUMMgr. Petra Válková Datum (období) vzniku DUM 03. 01. 2013 Ročník a typ školy 2. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme."

Podobné prezentace


Reklamy Google