Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_Vztahy mezi mladými lidmi TÉMA SADY: Občanská.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_Vztahy mezi mladými lidmi TÉMA SADY: Občanská."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_Vztahy mezi mladými lidmi TÉMA SADY: Občanská výchova DATUM: 5. září 2011 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.0477 ANOTACE: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku praktické školy jako prezentace.

2 Vztahy mezi mladými lidmi Chlapci a děvčata

3 Člověk je tvor společenský. Vytržení ze společnosti, odstranění možnosti stýkat se s jinými lidmi, se také proto považuje jako největší trest, který může člověka postihnout.

4 Vztahy mezi mladými lidmi mívají r ů znou podobu: Patří sem: Kamarádství - Vztah lidí, kteří mají stejné záliby, zájmy, společně dělají věci, které je baví (sport, kino, móda, hudba…)

5 P ř átelství – je mezilidský vztah, který se vyznačuje vzájemnou náklonností a porozuměním. Lidé jsou k sobě ohleduplní a pro své přátelé chtějí jen to nejlepší.

6 Láska - Silný citový vztah mezi dvěma osobami, založený na vzájemné znalosti a důvěře. J edná se o velmi pevné přátelství.

7 Sexuální vztah – (pohlavní život) V období dospívání dozrávají pohlavní orgány, které slouží v dospělosti k rozmnožování. V pohlavním životě ale nejde jen o zrození nového človíčka, pohlavní život je také vyvrcholením vztahu zamilovaných lidí.

8 Otázky 1.Řekni, jaký by měl být tvůj kamarád (tvoje kamarádka) opačného pohlaví ? 2.Čím se chlapci a děvčata od sebe odlišují? 3.Vyberte správné oslovení pro seznámení s neznámou dívkou: - Ahoj, já se jmenuji Martin. - Čau, jak se jmenuješ? - Tě vidím, říkají mi Bill.

9 Použité zdroje: vlastní zdroje Müller, O., OBČANSKÁ VÝCHOVA, 8. roč., 1. vyd. Praha: SEPTIMA, 1995. ISBN 80-85801-37-X Müller, O., VÝCHOVA K OBČANSTVÍ, pracovní sešit 3 díl, 1. vyd. Praha: PARTA, 2009. ISBN 978-80-7320-121-0 http://office.microsoft.com – kliparty http://office.microsoft.com


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_Vztahy mezi mladými lidmi TÉMA SADY: Občanská."

Podobné prezentace


Reklamy Google