Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Móda krátkých vlasů: 60. léta V 60 letech dochází ke vzniku módy tupírovaných účesů z polodlouhých, dlouhých vlasů. Vlasy se seřezávaly pouze ve špičkách.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Móda krátkých vlasů: 60. léta V 60 letech dochází ke vzniku módy tupírovaných účesů z polodlouhých, dlouhých vlasů. Vlasy se seřezávaly pouze ve špičkách."— Transkript prezentace:

1 Móda krátkých vlasů: 60. léta V 60 letech dochází ke vzniku módy tupírovaných účesů z polodlouhých, dlouhých vlasů. Vlasy se seřezávaly pouze ve špičkách a upravovaly se vodovou ondulací natáčením na velký průměr natáček. Hodně se používaly příčesky z pravých i syntetických vlasů, které doplňovaly chybějící hustotu vlasů.

2 Dámské účesy 60. -léta C

3 Účesy žen Módní bylo opět MIKÁDO s vyvýšenou partií na vrchní temenní partii a na vlasovém víru. Konce vlasů se vyčesávaly směrem nahoru.

4 Ženy 60.-léta Vlasy se vyčesávaly do širokých, překládaných drdolů. Drdoly se zpracovávaly pomocí podložek, příčesků. Vlasy se před zpracováním hodně natužily, vytupírovaly, lakovaly. Ženy tónovaly vlasy do kouřových odstínů.

5 Tvary drdolů

6 Vznik tupých střihů Koncem 60. let přišly do módy tupé střihy, které se stříhaly pomocí nůžek do rovné linie. Účesy měly geometrické tvary- linie čtverce, obdelníku. Konečný tvar účesu se vypracoval foukanou ondulací.

7 Tupé střihy

8 Účesy mužů Mladší muži podléhali trendům hudební skupiny Beatles. Vlasy se prodloužili k ramenům, zkracovaly se kolem kontur tupým střihem, účes stylu „ na máničku“. Objevují se módní tvary vousů, kotletky, bradky. Nosily se brýle zvané „Lenonky“.

9 Účesy mužů


Stáhnout ppt "Móda krátkých vlasů: 60. léta V 60 letech dochází ke vzniku módy tupírovaných účesů z polodlouhých, dlouhých vlasů. Vlasy se seřezávaly pouze ve špičkách."

Podobné prezentace


Reklamy Google