Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: leden 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_CJ4_Čtení s porozuměním TEMA:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: leden 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_CJ4_Čtení s porozuměním TEMA:"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: leden 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_CJ4_Čtení s porozuměním TEMA: Český jazyk – čtení s porozuměním

2 ANOTACE MATERIÁL URČEN PRO ŽÁKY 4. TŘÍDY NA ZŠ VHODNÝ PRO POUŽITÍ NA INTERAKTIVNÍ TABULI (VYHLEDÁVÁNÍ URČENÝCH SLOV), JE DOPLNĚN PRACOVNÍM LISTEM PRO JEDNOTLIVÉ ŽÁKY ČTENÍ TEXTU S POROZUMĚNÍM, ANALÝZA OBSAHU, HLEDÁNÍ DRUHŮ SLOV V TEXTU, PROCVIČOVÁNÍ AKTIVNÍ SLOVNÍ ZÁSOBY

3 Aleš a Žožo Alešova babička říkala, že člověka zušlechtí láska k milému zvířeti. Proto svému vnukovi koupila papouška, dala mu jméno Žožo a přála si, aby ho Aleš každý den chvíli učil mluvit. Aleš před klecí předříkával jednotlivá slova a nutil papouška, aby je opakoval. Žožo vesele hopkal po bidýlku, zobal semínka a popíjel vodu, ale Aleše si nevšímal. Aleš se brzy namíchl a střelil po papouškovi papírovou kuličku. Babička to viděla a vykřikla na něj: „Ty lumpe!“. Když pak k nim přišel na návštěvu soused, volal na něj Žožo: „Ty lumpe!“ (podle V. Steklače)

4 Úkoly (pracovní list pro žáky) 1.Kdo naučil vlastně nakonec papouška mluvit? 2.Najdi v textu přídavné jméno, které začíná písmenem „p“. 3.Napiš větu, ve které je sloveso v podmiňovacím způsobu; téma věty = papoušek (VYMYSLI JI) 4.Najdi v textu slovo NAMÍCHL a řekni ho jinak (POZOR! – musí se hodit do textu) 5.Podtrhni v textu slovesa.

5 ZDROJE V prezentaci byly použity obrázky z programu Microsoft PowerPoint (obrázky klipart z balíku Microsoft Office 2010)


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: leden 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_CJ4_Čtení s porozuměním TEMA:"

Podobné prezentace


Reklamy Google