Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

World of Warcraft Tomáš Holubík. Vznik a vývoj Word of Warcraft (zkráceně WoW) je fantasy MMORPG počítačová hra. Byla vyvinuta společností Blizzard Entertainment,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "World of Warcraft Tomáš Holubík. Vznik a vývoj Word of Warcraft (zkráceně WoW) je fantasy MMORPG počítačová hra. Byla vyvinuta společností Blizzard Entertainment,"— Transkript prezentace:

1 World of Warcraft Tomáš Holubík

2 Vznik a vývoj Word of Warcraft (zkráceně WoW) je fantasy MMORPG počítačová hra. Byla vyvinuta společností Blizzard Entertainment, která vytvořila také předchozí díly série Warcraft. World of Warcraft byl vydán v roce 2004, k desátému výročí série. K původní hře již bylo vydáno celkem pět datadisků: The Burning Crusade (2007), Wrath of the Lich King (2008), Cataclysm (2010), Mists of Pandaria (2012) a Warlords of Draenor (2014). Hra drží rekord v Guinessově knize rekordů za nejpopulárnější MMORPG hru. Na celém světě hru hrálo, ještě před vydáním datadisku Cataclysm, již přes 12 milionů hráčů. Hra byla nejhranější v počtu měsíčně platících hráčů v období od června 2006 do roku 2008[ i mezi lety 2008 a 2011.

3 Servery Oficiální servery se dělí na americké, evropské, čínské, taiwanské a jihoasijské. V každé této skupině serverů je na výběr z několika desítek realmů. Evropské realmy se pak dělí na anglické, německé, francouzské, ruské a španělské. Při zakládání charakteru ve hře si lze vybrat, na jakém realmu chcete hrát. Oficiální servery sice nemají českou podporu, ale existují realmy s početnou českou a slovenskou komunitou (např. Drak'Thul, Thunderhorn, Burning Blade). Za hraní se platí v podobě předplacených karet nebo pomocí internetové platební karty. Měsíc hraní stojí 250–400 Kč dle typu a délky platby. Je také možné si založit takzvanou Starter Edition, která je velice omezenou verzí kompletní hry a je zdarma. Jistou alternativou je hraní na tzv. "free serverech". Tyto servery jsou provozovány samotnými hráči nebo skupinou dobrovolníků, kteří nejsou nijak spřízněni s firmou Blizzard, tudíž hraní na takových serverech je do jisté míry rizikové. Na free serverech sice nejsou vyžadovány žádné měsíční poplatky, daní za ně je ale velká míra výskytu chyb ve hře - tzv. bugů - které vyplývají ze samotné podstaty free serverů. Ty jsou totiž provozovány na tzv. emulátorech - komunitně vyvíjeném softwaru snažícím se funkčností co nejvíce přiblížit oficiálním serverům, čehož je ale prakticky nemožné dosáhnout. Drtivá většina serverů využívá emulátor MaNGOS či TrinityCore, případně jejich odnože. Legálnost free serverů je do jisté míry diskutabilní. Faktem však zůstává, že již samotnou editací souboru realmlist na straně klienta, která je nutná pro hraní na každém "free serveru", je porušována EULA Blizzardu.

4 Hra WoW, na rozdíl od všech svých předchůdců, není hra typu RTS, ale jde o žánr MMORPG. Ve hře se vaše postava pohybuje v rozlehlém virtuálním světě, setkává se, baví se a bojuje s jinými hráči, ale také s tzv. NPC postavami. Některé z nich jsou určeny k zabíjení, jiné zadávají takzvané questy, což jsou úkoly, pomocí kterých je hráč postupně prováděn po celém světě

5 Rasy Rasy –Podrobnější informace naleznete v článku Seznam ras a skupin ve Warcraftu. Seznam ras a skupin ve Warcraftu Seznam ras a skupin ve Warcraftu Ve WoW je v současné době 13 hratelných ras. Jsou rozlišeny na dvě skupiny podle strany, za niž bojují, a to na Alianci (Alliance) a Hordu (Horde). Rasy Aliance si jsou celkem podobné a mají stejný ideologický základ – víru v dobro a světlo, odmítajíce temnotu. Frakce Horda je složena z ras, které hledají své místo ve světě a ctí tradice. Rozhodně se tyto dvě frakce nedají rozdělit na dobro a zlo, obě strany mají v sobě od každého trochu. Rasa Pandaren je nejdříve neutrální.Jak dokončíte poslední quest tak jsi zvolíte jestli chcete reprezentovat Hordu nebo Alianci.

6 Povolání Kromě rasy si každý hráč zvolí také povolání, jichž je celkem jedenáct. Povolání je hlavním faktorem ovlivňujícím styl vašeho hraní a roli ve skupině více hráčů. Různá povolání mají svá jedinečná kouzla a mohou používat různé zbraně a nosit různou zbroj. Role ve skupině jsou následující: Kromě rasy si každý hráč zvolí také povolání, jichž je celkem jedenáct. Povolání je hlavním faktorem ovlivňujícím styl vašeho hraní a roli ve skupině více hráčů. Různá povolání mají svá jedinečná kouzla a mohou používat různé zbraně a nosit různou zbroj. Role ve skupině jsou následující: Tank – je ten, který dostává největší poškození. Jeho úkolem je udržet pozornost (aggro) nepřátel, aby neútočili na ostatní členy party, když umře většinou umřou všichni pokud to nezvládne Off-Tank. Melee DPS (damage dealer) – zabíjí nepřátele pomocí útoků z blízka. Ranged DPS – zabíjí nepřátele pomocí útoků z dálky. Healer – léčí členy party, jeho primárním úkolem je držet při životě tanka, jehož smrt obvykle znamená smrt celé skupiny. Off-Tank - je záložní tank, který aggruje addy Následující tabulka uvádí, které povolání může zastávat danou roli v partě.

7

8

9

10


Stáhnout ppt "World of Warcraft Tomáš Holubík. Vznik a vývoj Word of Warcraft (zkráceně WoW) je fantasy MMORPG počítačová hra. Byla vyvinuta společností Blizzard Entertainment,"

Podobné prezentace


Reklamy Google