Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2852 Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2852 Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2852 Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník: III. Datum vytvoření:březen 2012 Šablona:III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_125

2 Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Tematická oblast: Tvarosloví, slovní zásoba – vyjmenovaná slova Předmět:Český jazyk a literatura Výstižný popis způsobu použití, případně metodické pokyny: žáci se seznamují s řadou vyjmenovaných slov, chápou význam jednotlivých slov, vyhledávají významové vztahy se slovy příbuznými, tvoří slovní spojení Klíčová slova: Vyjmenovaná slova, vyjmenovaná slova po Z Druh učebního materiálu:Powerpointová presentace

3 Vyjmenovaná slova po z

4 BRZY Běž si brzy lehnout, zítra vstáváš do školy! Běž si brzy lehnout, zítra vstáváš do školy!

5 JAZYK Když mají psi žízeň, vyplazují jazyk. Když mají psi žízeň, vyplazují jazyk.

6 NAZÝVAT SE Komenský se také nazývá učitelem národů. Komenský se také nazývá učitelem národů.

7 RUZYNĚ Největší české letiště je v Ruzyni. Největší české letiště je v Ruzyni.

8 Zdroje: http://www.dobre-knihy.cz/autori/jan-amos-komensky.html http://www.dobre-knihy.cz/autori/jan-amos-komensky.html http://www.dobre-knihy.cz/autori/jan-amos-komensky.html Autorem materiálu a jeho všech částí, není-li uvedeno jinak je Mgr. Jitka Charvátová. Obrázky jsou vloženy z klipartu, který je součástí programu Microsoft Word.


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2852 Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:"

Podobné prezentace


Reklamy Google