Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vývojová teorie - Evoluce života na Zemi. Vývoj názorů: Středověk – stvoření Od 18.století se zasloužili o nový pohled s podklady důkazů vědci: Carl Linné.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vývojová teorie - Evoluce života na Zemi. Vývoj názorů: Středověk – stvoření Od 18.století se zasloužili o nový pohled s podklady důkazů vědci: Carl Linné."— Transkript prezentace:

1 Vývojová teorie - Evoluce života na Zemi

2 Vývoj názorů: Středověk – stvoření Od 18.století se zasloužili o nový pohled s podklady důkazů vědci: Carl Linné – Švéd Jean Baptiste de Lamarck – FR Charles Darwin - Ang

3

4 Vývojová – evoluční teorie: Přírodní výběr Proměnlivost organismů uvnitř druhu Nadprodukce potomstva Konkurence Přizpůsobením vnějším podmínkám prostředí Přenos výhodných vlastností na potomstvo

5 Přílišná specializace a neschopnost se přizpůsobit novým podmínkám prostředí může vést k vyhynutí druhu.

6 Doklady vývojové teorie: Paleontologické nálezy Podobnost stavby těl a funkce jednotlivých orgánů různých organismů Jednotný původ života dokládá základní buněčná stavba a děje v buňkách Shodnost ve vývoji zárodků různých skupin obratlovců Rozšíření organismů na Zemi (příbuznost i značně vzdálených organismů)

7

8 Činnost člověka!!! Vyhynutí některého druhu organismu je nenahraditelnou ztrátou. Červená kniha


Stáhnout ppt "Vývojová teorie - Evoluce života na Zemi. Vývoj názorů: Středověk – stvoření Od 18.století se zasloužili o nový pohled s podklady důkazů vědci: Carl Linné."

Podobné prezentace


Reklamy Google