Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Do nové chaty Pod Špičákem povede elektřina kabelem z městečka Podhoří přes horský hřbet (jako na obrázku). Kolik přibližně kabelu bude potřeba?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Do nové chaty Pod Špičákem povede elektřina kabelem z městečka Podhoří přes horský hřbet (jako na obrázku). Kolik přibližně kabelu bude potřeba?"— Transkript prezentace:

1 Do nové chaty Pod Špičákem povede elektřina kabelem z městečka Podhoří přes horský hřbet (jako na obrázku). Kolik přibližně kabelu bude potřeba?

2 asi 1820 metrů

3 Jak dlouhé musí být lano, aby reklamní panel před ZOO stál rovně (tzn. kolmo k zemi)?

4 Kolik měří panel? 5 metrů 13 metrů

5 Karel bydlí u jezera. Po cestě do školy musí obcházet zátoku. Přitom přemýšlí, o kolik kroků by byla jeho cesta do školy kratší, kdyby mezi jeho domovem a školou stál most. Spočítal, kolik kroků po cestách ujde, a změřil velikost úhlu u křižovatky. Vše zapsal do náčrtku, zakreslil do něj i most. Kolik kroků by Karel potřeboval k přejití přes naplánovaný most? O kolik kroků by jeho cesta do školy byla kratší? Kolik procent kroků by ušetřil?

6 660 kroků, o 1100 méně ušetří 62,5 % kroků


Stáhnout ppt "Do nové chaty Pod Špičákem povede elektřina kabelem z městečka Podhoří přes horský hřbet (jako na obrázku). Kolik přibližně kabelu bude potřeba?"

Podobné prezentace


Reklamy Google